Nordisk mesterskap i kunstløp (The Nordics Open) er for fullt i gang i DNB Arena i Stavanger. Stortalentet Sondre Oddvoll Bøe (17) er den eneste norske mannlige deltakeren og føler seg klar for fredagens kortprogram.

— Formen føles veldig bra. Jeg er stort sett fornøyd med hvordan jeg presterte i EM for to uker siden, og håper på å levere enda bedre her i Nordics, sier Bøe til Aftenbladet.

Går for pallen

Sondre har tidligere vunnet tre gull i det nordiske mesterskapet. I 2011 og 2012 tok han gull i novice-klassen og året etter tok han gull i i juniorklassen. I fjor kom 17-åringen på en femteplass i seniorklassen. I år håper Sondre på en enda bedre plassering.

— Jeg satser på en pallplassering i år. Jeg hadde som mål å komme på topp fem i fjor, og det klarte jeg. Så håper jeg at jeg klarer målet mitt i år og.

I høst flyttet syttenåringen til Oberstdorf for å satse på idrettskarrieren. Her trenes han av Michael Huth. En erfaren kunstløpstrener som tidligere har trent verdensmester Carolina Kostner.

— Jeg flyttet fordi jeg ville trene mer, og i Oberstdorf er det et bedre kunstløpsmiljø. Det har var naturligvis litt rart å flytte i starten, jeg har jo aldri bodd alene før.

I tillegg til om lag 30 timer trening i uken kombinerer unggutten fra Asker treningen med skolearbeid.

— Jeg er elev ved Bjørknes videregående skole i Oslo, og tar fag som privatist over internett. Skolearbeidet får jeg tid til mellom treningene og på kvelden.

Kun 105 tilskuere

The Nordic Open har i skrivende stund kun solgt 105 billetter til arrangementet. DNB Arena kan ta totalt 4250 tilskuere.

— Det er litt som forventet at arrangementet ikke har solgt så mange billetter. Interessen for kunstløp er ikke så stor i Norge. Men jeg håper at jeg fremover kan bidra med å øke interessen, det hadde vært moro.

17-åringen som først i fjor deltok på seniornivå setter seg store mål for karrieren.

— I første omgang vil jeg forbedre meg hvert år, men målet er uten tvil å komme meg til OL i 2018. Å bli med i et OL er nok den største drømmen for de fleste idrettsutøvere.

Sondre konkurrerer fredag klokken 14:45, kortprogram, og klokken 19:55, friløp.