USA som vant Gold Cup i juli gikk også på en smell borte mot Costa Rica med 1-3. Costa Rica overtok dermed tabelltoppen foran Jürgen Klinsmanns menn etter sju spilte runder i finalespillet i CONCACAF-gruppen.

Tidlige mål fra Johnny Acosta (3) og Celso Borges (10) roet hjemmenervene, mens Clint Dempsey reduserte på straffe like før pause. Joel Campbell fastsatte sluttresultatet til 3-1 kvarteret før slutt i San Jose.

Costa Rica— og Rosenborg-backen Christian Gamboa var den eneste eliteseriespilleren som var på banen i oppgjørett. Lagkameraten hans på Lerkendal, Mikkel Diskerud, satt på benken hele kampen. Det samme gjorde Aalesunds Michael Barrantes.

Gruppefavorittene Mexico og USA tapte begge sine VM-kvalifiseringskamper i fotball fredag. For mexicanerne var det mest sjokkerende å tape 1-2 hjemme for Honduras.

Det startet bra for hjemmelaget på Azteca. Oribe Peralto gjorde 1-0 og alt så rosenrødt ut. To knappe scoringer fra Honduras ved Jerry Bengtson og Carlos Costly etter 64 og 66 minutter ødela for hjemmepublikummet.

Dermed ligger laget som har spilt flest VM-sluttspill av lagene fra Mellom-Amerika på fjerdeplassen i gruppen.

Tapet førte til at landslagssjef José Manuel de la Torre fikk sparken. Det bekreftet det mexicanske fotballforbundet lørdag.

Neste motstander er USA borte tirsdag. Det ser ikke lyst ut for på sju kamper har mexicanerne bare vunnet en eneste.

I den siste kampen i gruppen spilte Panama og Jamaica 0-0. De tre beste lagene går til VM-sluttspillet, mens lag nummer fire møter New Zealand i omspill om den siste VM-plassen.