FotballEuro 200414.06.2004Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYSverige v Bulgaria 5-0Zlatan Ibrahimovic - Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson tackar varandra efter matchen Foto: Bildbyrån

Tyskland ble det første landet som kvalifserte seg til neste års EM i tillegg til vertsnasjonene Sveits og Østerrike. I forrige runde ble i tillegg Hellas, Tsjekkia og Romania klare.

I kveld har også Kroatia, Polen, Spania, Frankrike, Italia og Nederland erobret en plass i mesterskapet.

Hjemmeseier i Israel førte England i førersetet om den siste plassen i Gruppe E, mens Tyrkias seier på Ullevaal gjør Norge avhengige av hjelp om de skal ha noen mulighet. I Nord-Irland svant Danmarks siste muligheter for EM-spill med 1-2 tap for vertene.

Gruppe A:

Polen er videre etter seieren mot Belgia. Portugal (26p), Finland (23p)og Serbia (20 p) kjemper fremdeles om den siste plassen i siste runde. Da tar Portugal mot Finland mens Serbia får Polen på besøk.

Finland — Aserbajdsjan 2-1

Polen - Belgia 2-0

Portugal - Armenia1-0

KAMPEN MELLOM SERBIA OG KASAKHSTAN ER UTSATT TIL LØRDAG 24. NOVEMBER GRUNNET SNØFALL I BEOGRAD.

Gruppe B:

Frankrike Italia og Skottland kjempet før dagens runde om de to siste plassene.

Skottland måtte vinne over Italia for å ha muligheten til avansement, men et mål av Panucci helt på tampen sendte Italia og Frankrike videre på bekostning av skottene.

Alt er dermed allerede avgjort når Frankrike reiser til Ukraina og Italia tar i mot Færøyene på onsdag, ettersom Skottland spilte sin siste kamp i dag.

Skottland - Italia 1-2

Litauen - Ukraina 2-0

Gruppe C:

Hellas er allerede videre. Norge står fortsatt med 20 poeng og er avhengig av seier borte mot Malta, samtidig som Tyrkia (21p) avgir poeng på eget gress når Bosnia kommer på besøk.

Håpet lever fortsatt for Norge, men det er tyrkerne som har matchball i siste runde. Med hjemmeseier mot Bosnia tar Tyrkia EM-plassen. Avgir tyrkerne poeng, vil Norge gå forbi med borteseier mot Malta. Uavgjort vil uansett ikke være nok for Norge, fordi Tyrkia ved poenglikhet vil gå foran på innbyrdes oppgjør.

Moldova - Ungarn 3-0

Norge - Tyrkia 1-2

Hellas - Malta 5-0

Gruppe D:

Alt er avgjort: Tyskland og Tsjekkia er allerede videre.

Wales - Irland 2-2

Tyskland - Kypros 4-0

Tsjekkia - Slovakia 3-1

Gruppe E:

Kroatia er videre etter at Russland tapte mot Israel. Russland hadde muligheten i egne hender, og ville så godt som vært videre med seier borte over Israel ettersom de møter lilleputt Andorra i siste runde.

Israel tok imidlertid full pott på eget gress, og England er dermed i førersetet før siste runde.

Andorra - Estland 0-2

Israel - Russland 2-1

Makedonia - Kroatia 2-0

Gruppe F:

Spania er videre etter seieren mot Sverige. Nord-Irland (20p) kan snyte Sverige (23p) for den siste plassen. Men da må nord-irene slå Spania borte i siste kamp, samtidig som Sverige taper hjemme mot Latvia.

Latvia - Liechtenstein 4-1

Nord-Irland - Danmark 2-1

Spania - Sverige 3-0

Gruppe G:

Romania er allerede videre. Bulgaria hadde før runden muligheter til å kjempe med Nederland, og tok godt vare på sjansen med seier mot Romania. I Nederland gjorde imidlertid hjemmelaget jobben , og med seieren over Luxembourg sikret de videre avansement med samme poengsum som Romania.

Bulgaria - Romania 1-0

Albania - Hviterussland 2-4

Nederland - Luxembourg 1-0