Tertnes-Glassverket 25-24

— Aldeles strålende. De slutter aldri å imponere. Der er utvikling hele tiden, roste Tore Johannessen sitt mannskap etter nok en skalp i beltet. Denne gangen het byttet Glassverket, som etter alle solemerker tar sølvmedaljer i seriespillet.

— Og vi vinner fordi vi klarer å ødelegge rytmen i Glassverkets angrepsspill – ved å stå høyt i banen. Det er utrolig krevende, men desto mer effektivt, fortsatte Tertnes-treneren. Han bedyrer at han ikke kjente til den økonomiske kjempesmellen da det dro seg mot kamp i Haukelandshallen, og vil helst ikke kommentere bt.no sitt oppslag som forteller at klubben gikk 360.000 kroner i minus i 2014 – og at all egenkapital nå er borte.

— Jeg må ha fokus på sport. Så får Marit (Brox) og Bente (Torstad) bruke energi på det de kan gjøre noe med. Sånn har det funket siden økonomien begynte å bli anstrengt for tre år siden.

Åpningsomgangen i Haukelandshallen var preget av mange tekniske feil og dårlige valg. Bakerst hos Tertnes sto Marie Davidsen godt, ellers var det så ymse. Etter pause skiftet lagene på å lede, men det var vertskapet som til slutt skulle trekke det lengste strået. Tonje Løseth satte inn både 24–24 og 25-24, og i et febrilsk forsøk på å utlikne kastet Glassverkets Veronica Kristiansen bort ballen – for så å sette seg ned og gråte da sluttsignalet lød. Det gjorde ikke Tonje Løseth.

— Jeg er utrolig stolt av laget og måten vi klarer å snu en dårlig 1. omgang til noe langt mer positivt etter pause. Vi våger å stå høyt i forsvar og ta duellene, mens vi fremover på banen går mye mer direkte på mål. God coaching fra benken, roser Løseth trenerne Tore Johannessen og Jarle Alvær.