Andreas Breimyr blir lagkamerat med Brede Hangeland.

18-åringen fra Bryne FK signerte i går en avtale med Crystal Palace etter å ha fullført den medisinske testen i London. Utlånsavtalen som også ble signert betyr at Andreas forblir i Bryne frem til sommeren.

God kontakt med Brede

Crystal Palace spilleren Brede Hangeland skal ha hørt det var en nordmann på besøk, og tok kontakt med Andreas. Brede ønsket dermed Andreas velkommen, og kom med positive ord om manager Alan Pardew og klubben.

— Han kom med veldig mange lovord om miljøet i klubben, sier far Per Breimyr til Aftenbladet.

Per Breimyr synes det var betryggende at Brede oppsøkte Andreas.

— Brede er en fantastisk fyr, og i et slikt prestasjonsmiljø er det selvsagt flott at han har noen han kan prate med, sier Per Breimyr.

Fullfører videregående skole

Andreas Breimyr er avgangselev på Bryne videregående skole, og får derfor fullføre utdannelsen på skolen før han flytter til England. Det betyr at Breimyr signerer nå, spiller på lån i Bryne i vårsesongen 2015 og slutter seg til Crystal Palace sommeren 2015. ## Aktuelt med A-lagstrening

Kontrakten som ble signert er på halvannet år, og i utgangspunktet skal han den første tiden i England trene med reservene og spille kamper for B-laget. Men med gode prestasjoner er også A-laget i Premier League aktuelt.

— Vi har fått noen signaler om at han også kommer til å få trene med A-laget. Men det er ganske vanlig for utviklingsspillere, sier Per Breimyr.

Bryne fornøyde

Andreas Breimyr gikk til Bryne FK sommeren 2013, og seriedebuterte i en kamp mot Alta i september. Midtbanespilleren har vært en viktig spiller for Bryne 2, og noterte seg for 24 seriekamper og fem mål i 2014. — Klubben er tilfreds med avtalen og er fornøyd med at en av våre unge spillere får en slik mulighet, sier daglig leder Asle Tjøtta til Brynes hjemmesider.