TROMSØ: Styreleder i Tromsø Storm, Kurt Figenschau, bekrefter dette til iTromsø.

– De har begge fått en smekk på fingrene i form av en bot. Keon innrømmet å ha drukket en øl og var ute for sent. Det er et klart brudd på klubbens reglement om ikke å drikke eller være ute 72 timer før kamp, så de har begge blitt ilagt bøter, sier Figenschau.

Størrelsen på bøtene vil han ikke gå ut med.

– De tjener ikke mye, men det vil merkes. Skjer det igjen vil det kunne få ytterligere konsekvenser, men terminering av kontrakt er ikke noe vi har snakket om nå.

Byturen skjedde natt til søndag, et halvt døgn før kampstart klokken 16.00 mot Frøya Basket i Tromsøhallen.

– En sosial fyr

Både Figenschau og trener Kenneth Webb fremhever at Lawrence er en veldig sosial type.

– Men det må han lære å kombinere med å være en profesjonell idrettsutøver. Om han drakk en halv eller en hel øl er mindre vesentlig, men vi har de reglene av en grunn. Han tenkte nok at det ikke var en så alvorlig ting, men reglene er der for en grunn, sier Webb.

– Vi er tre uker unna å oppnå noe vi har jobbet så mange år for, så vi kommer til å ta en prat med hele spillergruppa for igjen minne de om hva det er vi jobber mot og for, legger Webb til.

Webbs høyre hånd vil spesielt få gjennomgå.

– Jeg var selv invitert i den bursdagen, men kunne jo ikke dra på grunn av kampen dagen etter, så Eystein vil jeg ta en alvorlig prat med, sier Webb.

– Eystein burde ha vært påpasselig på at Keon dro hjem tidligere. Vi i styret har pratet med ledelsen nå og skal ta en prat med spillerne nå. Det siste vi trenger er et negativt fokus. At spillere er ute så sent natten før en kamp kan skape misforståelser, sier styrelederen.

– Var ikke full

Keon Lawrence beklager ikke at han var ute, men innser at han har gjort feil.

– Jeg burde ikke ha gått ut kvelden før en kamp. Jeg tok ei øl med ei venninne og innså ikke hvor sent det plutselig ble da jeg dro innom bursdagsfesten ute. Du så jo dagen etterpå at det hadde ikke noe å si for spillet mitt, men jeg innser at jeg brøt reglene til klubben, men det forandrer ikke målet mitt om å vinne kongepokalen, som har vært målet mitt siden jeg kom hit. Det kommer ikke til å forandre noe, sier Keon Lawrence til iTromsø.

Lawrence noterte seg for øvrig for 20 poeng i 76-60-seieren over Frøya Basket.

Tre kamper gjenstår av grunnspillet før «Final Four»-helgen i Bærum 21.-22. mars.

– Vi trenger ikke distraksjoner nå og jeg har lært av dette og har lært til neste gang. Nå må vi bare fokusere på det viktige, som er å vinne grunnspillet og «Final Four», sier Lawrence.

– Fokuset mitt er på basketballen og gjøre oss klar til «Final Four». Jeg har pratet med alle involverte og selv om Keon er en sosial fyr, må han som alle oss andre, respektere reglene.

iTromsø har ikke lykkes å komme i kontakt med Eystein Sundsvold-Waarieh.