IMPONERTE: Marianne Skarpnord spilte glimrende på andre dag av OL. Foto: NTB scanpix

Skarpnord vil til LPGA-touren

Hun er bare nummer 179 i verden, men Marianne Skarpnord gikk av Olympic Golf Course etter runde to var hun med i medaljekampen.

Publisert:

RIO DE JANEIRO: Verdens beste golfere spiller på LPGA-touren. Dit vil også Marianne Skarpnord prøve å komme seg neste år. Dag to på OL ble en drøm.

Marianne Skarpnord overrasket alle – også seg selv – ved å legge seg på delt 11. plass etter første dag av OL-golfen. Da hun gikk av etter andre dag, lå hun lenge øverst. Så ble hun dyttet ned til femteplass, men hun er fortsatt med i kampen om OL-gullet.

Les også

Skarpnord i tetkampen i OL-golfen - lader opp med håndballkamp

– Selvtilliten var ikke den beste da jeg kom hit, og jeg slet også litt på førsterunden med å berge en del par. Så jobbet jeg litt på drivingrangen sammen med Darren (trener Webster-Clarke). Etterpå satt det mye bedre, forteller Østfold-jenta, som hadde kvittet seg med nervene fra åpningsrunden.

– Da var jeg litt stresset. På den andre runden kunne jeg bare sikte rett frem, og så gikk ballen rett frem. Det er deilig – i stedet for å bli overrasket over det.

Les også

Dette gikk du glipp av i OL mens du sov

Les også

Danmark et steg nærmere OL-medalje i håndball

Nytt forsøk i USA

"Så langt har det vært den mest spennende uken i livet mitt", meldte jenta fra Moss & Rygge Golfklubb på Twitter 14. august. Hvordan kommer da den neste meldingen kommer til å lyde?

Det kan bli mer spenning til høsten. Etter en mislykket opphold på LPGA-touren i 2010, er Skarpnord beredt til å gjøre et nytt forsøk. Men hvorfor er hun ikke der nå?

– Jeg er så glad i landet mitt. Men jeg kommer til å spille kval til høsten, og så håper jeg at jeg spiller i USA neste år. Der kommer hun i selskap med verdens beste, og pengepremiene er også langt høyere. Med sin 32. plass på Europatouren har 30-åringen spilt inn 228.000 kroner. Hun som ligger som nummer 32 på LPGA-touren har tjent 2,8 millioner! (Tutta har spilt inn 3,2 med sin 25. plass).

I 2010 følte ikke Sarpsborg-jenta seg klar for USA, men hadde greid annenplass i kvalet og dro mest fordi så mange andre ville det. Hun følte seg ensom, ble skadet, mistet selvtilliten og flyttet hjem igjen.

I fjor ble hun forlovet med den australske golfproffen Richard Green, som også er hennes caddie. Nå er tryggheten en helt annen.

Husker ikke siste lederball

Mens alle lurte på hva Suzann Pettersen kunne få til i første OL med golf på programmet siden 1904, er det isteden Skarpnord som kjører løpet.

– Når gikk du sist i en lederball?

– Du spør så mange rare spørsmål. Jeg husker rett og slett ikke, sier Marianne og ler.

Det kan ha vært i Australia i fjor. I alle fall vant hun Oates Victorian Open. Men Skarpnord ønsker ikke å ta av selv om hun er syv under par etter to runder. De som har vært med i dette spillet en stund vet hvor for det kan snu seg.

– Jeg velger å holde det litt lavt og ikke bli for happy.

– Den norske troppen inneholder mange psykologer og mentale coacher, kommer du til å koble inn en av dem?

– Først skal jeg trene litt, så skal jeg se Norge-Russland – jeg elsker håndball – også får vi se utpå kvelden, sier sensasjonsjenta, som slapp unna litt av oppmerksomheten da Stacy Lewis leverte en 63-runde. Det etter å ha gjort 11 birdier, en bogey og en dobbeltbogey.

Leder gjør Inbee Park på ti under par — tre foran Skarpnord.

Publisert: