Heidi Weng startet nesten 40 sekunder foran Therese Johaug på den siste etappen av Tour de Ski søndag, men måtte likevel gi tapt for Johaug, og mistet dermed andreplassen sammenlagt.

Det nederlaget var tilsynelatende langt fra Wengs tanker da hun snakket med NRK noen minutter etter målgang. For Weng strigråt, mens hun forsikret om at det ikke var skuffelsestårer.

  • Se videointervjuet øverst i saken (med tillatelse fra NRK. Dessverre kan ikke videoen spilles av på alle mobiltelefoner)

VENNINNER: En glad Heidi Weng gratulerer en glad Marit Bjørgen. Foto: Richard Sagen

— Jeg blir så rørt over at Marit vant i dag. Det var så utrolig fortjent, forklarte hun.Weng kalte også Marit Bjørgen som «den tøffeste personen» hun kjenner.

— Jeg merker jeg er redd for at Marit legger opp. Hun er så rå, sa Weng.

Intervjuet ble senere avbrutt fordi Weng ikke klarte å holde tårene tilbake. Skistjernen gliste mens tårene rant nedover kinnene hennes. Før Weng forlot intervjusonen, ga hun NRK-reporter Ida Nysæther Rasch en klem.

Hylles av kjendiser

Weng sa selv at hun blir lett rørt, og at hun ble flau over at hun ikke klarte å holde tårene tilbake. Men på sosiale medier hylles hun.

— Blir rørt sammen med deg Heidi Weng!, skriver NRK-programleder Anne Rimmen.

— Konge intervju med Heidi Weng på NRK. Fikk sikkert mange til å feller en tåre, skriver fotballprofilen Mini Jakobsen.

Anne Rimmen ble rørt av Heidi Wengs tårer på TV. Her fra Idrettsgallaen lørdag, der Rimmen var programleder. Foto: NTB SCANPIX

TV-profilen Hallvard Flatland er også en beundrer.— Intervjuet med Heidi Weng fra søndagens Tour de Ski kommer høyt opp på listen over «good-feeling»-opplevelser på TV, skriver Flatland.

Bjørgen: - Utrolig deilig

Weng ble også nummer tre i Tour de Ski forrige sesong, men hadde altså gode muligheter til å forbedre det søndag. Slik skulle det ikke bli, men det var uansett intervjuet etter rennet som skulle bli den store «snakkisen».

Weng er kjent for å levere varene i intervjusonen. Etter at det svenske laget tok stafettgull under OL i Sotsji, sa Weng «jeg bøyer meg i hatten».

— Da jeg var i Sotsji og hørte at jeg hadde sagt det, kunne jeg ikke huske det. Jeg sier ganske mye rart når jeg er litt høy på pæra, sa Weng i et intervju med Aftenposten i oktober.

Da fortalte også Weng at hun ofte blir ivrig når hun har gått i mål.

HYLLER WENG: TV-profil Hallvard Flatland var en av dem som lot seg imponere av Heidi Weng. Foto: Skjermdump Twitter

— Når jeg har gått skirenn og har mye på hjertet å fortelle, kommer det mye rart ut av munnen min. Sånn er det bare. Jeg vil fortelle mye når det går bra, for jeg blir litt giret av skirenn. Etterpå tenker jeg at jeg kanskje ikke skulle ha sagt alt sammen, men det er bare slik jeg er.

Bjørgen: — Føles utrolig godt

Søndag kom tårene til Weng etter at Marit Bjørgen vant Tour de Ski etter mange år med skuffelser i den prestisjetunge konkurransen.

Etter målgang var også Bjørgen tydelig rørt over seieren.

— Det føles utrolig godt, det er utrolig deilig å endelig komme på toppen først, sa Bjørgen til NRK.

— Tour de Ski har vært vanskelig for meg. Å endelig klare å vinne gir en god følelse. Jeg er tross alt 34 år, så å endelig klare det er stort. Jeg hadde nesten trodd det var for sent.

Marit Bjørgen i Tour de Ski:

  • 2007: Nummer to bak Virpi Kuitunen.

  • 2008: Brøt Touren før de to avsluttende etappene i Val di Fiemme.

  • 2009: Møtte bokstavelig talt veggen i slalåmbakken Alpe Cermis, hadde kun 28. beste etappetid, og ble nummer 10 sammenlagt.

  • 2010 og 2011: Sto over Touren for å spare seg til OL og VM noen uker senere, og ble kronet som dronning i de to mesterskapene.

  • 2012: Nummer to bak Justyna Kowalczyk.

  • 2013: Fikk hjerteflimmer under trening og landslagsledelsen ga henne startnekt i Tour de Ski.

  • 2014: Ledet Touren etter de to første etappene, men pådro seg mageproblemer, og måtte reise hjem første nyttårsdag.

  • 2015: Vinner suverent sammenlagt.