Viking-Lillestrøm 1-0:

Scoring av Steinthor Frey Thorsteinsson og 1-0 over Lillestrøm på eget gress søndag kveld, gjør at Viking opprettholder håpet om seriemedalje.

Etter 90 minutter er det all grunn til å si at de mørkeblå var heldige som dro inn trepoengeren, poengene som er livsviktige for at de mørkeblå fortsatt skal ha reelt håp om seriemedaljer, særlig etter at samtlige rivaler tok tre poeng denne runden.

Svekket Lillestrøm

Et Lillestrøm-lag uten veteranen Frode Kippe varslet allerede i første minutt hva som ville komme: Lure, søkende pasninger frem til sin lynkjappe kaptein, Erling Knudtzon.

Spissen avsluttet første angrep med svakt skudd fra god posisjon, men et par hundre kanarifans som hadde tatt turen til Stavanger, var satt i stemning, og opplevde at de gulkledde ikke bare kontret, men like godt tok kontroll over banespillet og dominerte mot tafatte vikinger.

Først etter åtte, ti minutter ble det liv i hjemmepublikum. Jon Dadi Bödvarsson raste forbi tidligere lagkamerat Håkon Skogseid, og like etter dro Suleiman Abdullahi seg fri inne i Lillestrøms straffefelt.

Begge forsøkene endte uten annet resultat enn upresise pasninger som ødela mulige målsjanser.

Midtveis ut i omgangen kom scoringen som satte fart. Først tvang Joackim Jørgensen LSK-keeper Arnold Origi til å gjøre en sterk redning av et knallhardt skudd, like etter ble ballen klarert til corner.

André Danielsens innsvinger fra Vikings venstreside dalte ned på bakre stolpe der Steinthor Frey Thorsteinsson hadde verdens enkleste jobb med å dytte ballen i mål til 1-0 for de mørkeblå.

Den lille islandske vulkanen som ikke har lyktes hundre prosent i vikingdrakten så langt, opptrådte plutselig med en vanvittig selvtillit, og skuddet han sendte i vei fra 23-24 meter på hel volley mot Arnold Origis høyre vinkel like etter scoringen, var det klasse over.

Det var det også over og Origis redning.

Sju og åtte minutter før pause burde Origis lagkamerater sørget for at kampen sto 1-1. Første da Stian Ringstad kom alene med Viking-keeper Iven Austbø som fikk fistet til corner, og like etter da Erling Knudtzon kneet nedfallsfrukten etter hjørnesparket over for blankt mål.

Til LSK-spissens unnskyldning skal det sies at ballen kom brått på, meget brått.

I stedet fikk Steinthor Frey Thorsteinsson en ny mulighet til å øke Vikings ledelse like etter pause, men igjen var keeper Origi for god.

God keeper

God, ja, til og med meget god, er også en karakteristikk som passer på vikingkeeper Iven Austbø denne ettermiddagen. Lillestrøm skapte minst like mange åpne sjanser som Viking, og det var en grønnkledd Austbø på sitt aller beste om hindre gjestene ved helt åpne målsjanser.

Noen minutter etter pause var det nærmest kaos inne i Vikings straffefelt, men Austbø lot seg ikke overliste.

Utover i omgangen ble det mange overganger begge veier. Til publikums store glede hver gang Viking nærmet seg en mulighet, men også til en viss frustrasjon over de mange gangene Lillestrøm så ut til å ødelegge siddisenes trepoenger.

Det sier mye om kampen at Viking hadde sine beste i keeper Iven Austbø, kaptein Indridi Sigurdsson samt midtbaneduoen Mets og Jørgensen som tok masse defensivt ansvar.