Elvestad, best kjent fra humorprogrammet Golden Goal, trente lørdag sammen med seriemesterne. TV 2-komikeren filmer et nytt TV-program der han tester hvor langt en amatør kan nå i forskjellige idretter. Programmet skal etter planen sendes etter nyttår.

— Det føltes hjelpeløst, men gøy. Når man er en av Norges dårligste fotballspillere, så merker man nivåforskjellen til seriemesterne ganske raskt, sier Elvestad til Adressa.no.

— Får sparken før han blir god

Trener Kåre Ingebrigtsen synes Elvestad, som også skal være materialforvalter mot Haugesund søndag og spille en treningskamp for RBK til våren, leverte bedre enn han hadde forventet ute på treningsfeltet.

— Det som er greiest med Henrik er at han ikke har kontrakt med noen klubb, så det er fullt mulig å hente ham inn i troppen. Han var bedre enn forventet, men vi har litt å jobbe med. Han gir alt og viljen er der, men jeg vet ikke om vi rekker å få han god før både jeg og Erik Hoftun får sparken, sier Ingebrigtsen og ler.

Ydmyket Jensen

Treningens høydepunkt kom under en firkantøvelse med to mann i midten. Elvestad tok en lekker tunell på Mike Jensen, til lagkameratens store begreistning. Jensen ble omringet av blant andre Alexander Søderlund og Mikael Dorsin, og innrømmer at det gikk utover æren.

LUKA PÅ JENSEN: Henrik Elvestad, med armen i været, jubler for å ha slått tunell på Mike Jensen, mens RBK-spillerne lar dansken få høre det. Foto: Sjur Magnus Bergstrøm

— Det var noen ganger jeg helt ærlig tenkte at neste gang han får ballen, så skal jeg gjøre slik at han ikke slår flere pasninger i dag. Men jeg fikk roet med ned og da gikk det fint, sier Jensen, som er glad for at han fikk tatt hevn med to tuneller selv: - Hvis ikke ville jeg nesten ikke vært her nå, sier dansken som må betale 250 kroner i botkassa til RBK etter å ha blitt slått tunell på.

Advarer Helland

Elvestad avsluttet treningen med innlegg til Mathias Vilhjalmsson. Et godt innlegg fra høyre ble brassesparket i mål av islendingen og det ga Elvestad selvtillit.

— Du så hvor enkelt han omsatte den. Blir det mer slik er det fast plass på dette laget og da må Helland se seg over skulderen, sier Elvestad.