LERKENDAL: To mål på de første åtte seriekampene. Det har vært nok til å få det til å ulme blant dem som følger Rosenborg tett.

For Christian Gytkjær kom til Trondheim og Rosenborg for å erstatte toppscorer Alexander Søderlund, og da er scoring i hver fjerde RBK-kamp for tynt.

Hjemme mot Viking sist fikk dansken servert sitt livs enkleste mål av høyreback Jonas Svensson, men da han satte inn 3-0-scoringen mot Stabæk søndag sto Gytkjær for en solid prestasjon.

Han steg til værs på bakerste stolpe etter et strålende slått frispark fra Gudmundur Thorarinsson. Det så trygt og solid ut da han headet ballen tilbake mot motsatt stolpe – utagbart for keeper Mandé Sayouba.

— Det var et utrolig fint mål, uten tvil. Christian har vist hele veien at han er en god avslutter. Det var veldig bra, og kjekt for ham, sier Yann-Erik de Lanlay om midtspissens scoring.

— Jeg har trent ekstremt mye på det, så det var deilig at jeg fikk uttelling i dag, sier dansken selv.

Sikker på at det løsner

Gytkjær har vært dønn klar på at målene vil komme, og kanskje er søndagens nettsus et tegn på at han vil få rett i det.

Uansett medgir han at scoringen gjør godt.

— Jeg vil ikke si at jeg blir stresset, men det er klart at jeg har ambisjoner om å score mange mål. Når de ikke kommer er det klart det går innpå meg, sier han til adressa.no.

Og legger til:

— Men jeg har vært med på dette lenge, og vet at det nok skal løsne på et tidspunkt. Jeg trener hardt hver dag, og i dag kom litt av uttellingen. Forhåpentligvis løsner det på alvor nå.

(Krever innlogging)

Alle på Lerkendal

Samtlige av Gytkjærs tre scoringer har kommet foran hjemmefansen på Lerkendal.

— Det er en fantastisk plass å spille, og en fantastisk plass å score. Det har vært litt stang ut og veldig nære på lenge, så det var deilig med en liten forløsning i dag, sier han.

Søndagens kamp mot Stabæk var en solid opptur etter at Rosenborg fikk seg en aldri så liten kilevink i 1-1-kampen borte mot Sogndal 1. mai.

Laget har ikke tapt siden serieåpningen mot Odd, og det er mer enn nok til å imponere den tidligere Haugesund-spissen.

— Vi gjorde en kanonkamp på hjemmebane, og vi er som en maskin for tiden, med unntak av forrige helg. Vi står sammen som en enhet, og det er imponerende og en fornøyelse, sier han.