Stabæk–Sandviken 6-0: Fire landslagsspillere tegnet seg på scoringslisten da Stabæk søndag valset over tabelljumbo Sandviken og vant 6–0 i eliteserien for kvinner søndag.

— Dette var i utgangspunktet en veldig tøff kamp, men jeg hadde håpet at vi skulle slippe litt billigere, sier Øyvind Nordtveit, Sandvikens trener.

— Klasseforskjellen er så stor at Stabæk må slippe seg godt nedpå, noe vi håpet de ville gjøre etter EM, og vi må spille opp mot vårt aller beste for at vi skal slå dem. I dag skjedde ingen av delene, sier Nordtveit.

Scoret tidlig

Åtte Stabæk-spillere var i juli med i den norske landslagstroppen som tok sølv i EM. Søndag var det tilbake til hverdagen for jentene, da Sandviken var gjester på Nadderud.

Bare fem minutter ut i kampen nettet Caroline Graham Hansen kampens første mål. Før pause la Cathrine Dekkerhus på til både 2–0 og 3-0, før Elise Thorsnes satte inn det fjerde.

I annen omgang var det den fjerde landslagsspillerens tur til å sette ballen forbi Sandviken-keeper Elise Barsnes. Leni Larsen Kaurin, som fikk 12 minutter på banen i EM, sørget for 5–0. To minutter før slutt fastsatte Stine Pettersen Reinås sluttresultatet med dagens sjette Stabæk-scoring.

Topp mot bunn

Med seieren går Stabæk igjen forbi LSK Kvinner på tabellen. Sandviken forblir tabelljumbo med like mange poeng som Amazon Grimstad.

Sandviken har signert tre nye spillere i sommer: nederlandske Sheila van den Bulk (24), tyske Anja Barwinsky (27) og Sarpsborg 08-talentet Andrea Thun (19). Bare van den Bulk var spilleklar til møtet med Stabæk.

— Hun viste at hun er en forsterkning, og det er også de to andre, sier Nordtveit som trenger nettopp det ettersom Sandviken ligger sist.

— Det gir en positiv boost for hele spillergruppen å få inn nye ansikt, og jeg er veldig fornøyd med at klubben tar grep for å berge plassen, sier Nordtveit.