Sergio Agüeros mål var av det flotte slaget. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP

1-1, 89 minutter og 50 sekunder spilt. To lag som så mellomfornøyde ut med uavgjort i storkampen mellom Chelsea og Manchester City. Det meste tydet på uavgjort i kampen mellom Premier League kanskje to største favoritter denne sesongen.

Da dukket Torres opp.

Og spanjolen, som hadde servert en perfekt assist tidligere i kampen, ble servert enda mer perfekt selv. Av City-stopper Matija Nastasic! Stopperen så ut til å ha kontroll på en lang ball, men Torres jaget like bak. Og hva som skjedde vil nok Citys supportere undre seg over i dagene som kommer.

For plutselig kom keeper Joe Hart ut i full fart, uten at Nastasic oppfattet det. Stopperen skulle heade tilbake til keeperen, men endte i steden med å heade ballen over sin egen keeper, og samtidig servere Torres på åpent mål. Spanjolen takket og bukket, og satte inn seiersmålet for José Mourinhos mannskap.

Målet må ha smakt utrolig godt for spissen, som har slitt med å innfri også denne sesongen. Men alle misbrukte sjanser var glemt i øyeblikket hvor han ble navnet på alles lepper søndag kveld.

Viktig kamp

De to lagene, kanskje de to aller største favorittene til å bli kronet som seriemestere i mai, har begge kommet brukbart i gang denne sesongen. Men heller ikke mer enn det. Manchester City gikk tre bortekamper uten seier før West Ham ble slått sist, og var poenget bak Chelsea.

Etter at Arsenal, Manchester United og Liverpool hadde vunnet lørdag, i likhet med formsterke Southampton og Everton, trengte begge lag en seier for å henge med i toppen av tabellen.

«The clash of the cash», som oppgjøret ofte blir kalt, så lenge ut til å ende uten en seierherre , etter at Agüero hadde utlignet André Schürrles ledermål for vertene.

Allerede etter fire minutter fikk Chelsea-stopper Gary Cahill en stor sjanse. Etter en dødball ble ballen slått tilbake inn i feltet. En annen Chelsea-spiller stod i offside, og bidro til å sette forsvaret ut av spill. Bak lurte Cahill seg inn. Men upresset avsluttet han slik forsvarere ofte gjør, og ballen seilte opp på tribunen.

På godt og vondt

Like før halvtimen var spilt fikk Torres en enda større mulighet for vertene. Den spanske angriperen var på grensen til offside, men uten at flagget kom opp. Alene mot keeper Joe Hart klarte han ikke å holde hodet kaldt, og til publikums store fortvilelse feide også han ballen over mål.

Men tre minutter senere sørget Torres for at missen var glemt da han gjorde alt forarbeidet før Shürrle enkelt kunne sette inn 1-0. Torres fikk et oppspill, og trakk seg ut på høyrekanten. Med et rykk kom han seg forbi City-back Gael Clichy og inn i feltet. Fra dødlinja slo han hardt inn mot mål, hvor Shürrle hadde løpt seg fri. På åpent mål gjorde tyskeren ingen feil.

Mål kom midt i en meget god periode for hjemmelaget, som kunne kulminert med et Torres-mål fra aller øverste hylle. For like etter målet trakk han innover fra motsatt kant, og sørget for å finne nok rom til å avslutte. Fra hjørnet av femmeteren var han noen få millimeter unna perfekt treff opp i motsatt kryss. Men marginene spilte ikke på lag med spanjolen, og ballen endte sin ferd i tverrliggeren.

Det var alle faser av Torres slik han har vært for Chelsea. Store sjanser som sløses, marginer imot, men også tidvis briliant, som på 1-0-målet.

Flott utligning

Det var lite å si på at hjemmelaget gikk til pause med ledelse. Men like etter pause var lagene like langt. Sergio Agüero, som nærmest har scoret på bestilling den siste tiden, holdt seg akkurat onside da han ble spilt gjennom av Samir Nasri. Fra skrått hold var han avhengig av fulltreff for å overliste keeper Petr Cech. Og fulltreff ble det. Som et prosjektil føyk ballen opp i nettaket bak en utspilt keeper til 1-1.

Målet var argentinerens sjette på de fem siste seriekampene. I samme periode har han tre mål på to kamper i Champions League, noe som bare bekrefter hvor viktig han har vært for mesterne fra 2012 denne sesongen.

Med en halv omgang igjen kunne David Silva ha snudd kampen. Men fra skrått hold forsøkte han seg med et lavt skudd som Cech fikk parert.

Til slutt var likevel Agüeros flotte mål glemt. Da handlet alt om Torres, og om det kollektive ansvaret Nastasic og Hart må ta for at bortelaget endte uten poeng.