LEVANGER — BRYNE 4-0

Levanger hadde ikke vunnet på seks kamper, altså 12. mai, før møtet med Bryne. Forrige seier kom mot Jerv på heldig vis, da var det et selvmål som ga Levanger seieren. Også i kveld var det et selvmål inne i bildet. Bjørnar Holmvik satte ballen i eget mål da Levanger tok ledelsen 1-0. Men i kveld ble ikke selvmålet avgjørende, for hjemmelaget vartet opp med tre lekre scoringer på egenhånd i andreomgangen. Både Andreas Peterson, Jo Sondre Aas og Benjamin Stokke noterte seg for scoring.

Tam åpning

Åpningen på kampen bar preg av to lag i dårlig form. Lagene kjente på hverandre i løpet av det første kvarteret og ingen store målsjanser på Moan. Levanger prøvde seg noen ganger før halvtimen, uten at de greide å overliste Knezovic hos bortelaget.

Videre i omgangen fikk begge lagene prøvd seg foran motstanderens mål, men hverken Oddbjørn Skartun eller Jo Sondre Aas maktet å sette ballen i mål. Bryne var svært nære på et frispark som Ola Rygg bare var tilskuer på, men ballen kysset metallet på vei ut. Bortelaget var nærmest scoring, men hadde ikke tatt grep i kampen.

Lagene gikk i garderoben med 0-0 og en ikke veldig fartsfylt førsteomgang. Levanger hadde grei kontroll, men Bryne var ikke helt ufarlig de heller.

Levanger raskt ut etter hvilen

Like etter andreomgangen startet var Levanger farlig frempå. Bendik Bye la inn til Vegard Voll. Innbytteren sto helt alene og hadde en enkel oppgave i å sette inn 1-0, men avslutningen gikk rett på bortelagets keeper.

Videre fortsatte Levanger å trykke på, både Bye og Aas med muligheter, førstnevnte tvang frem en feberredning av Knezovic.

Etter 55 minutter kom scoringen. Bendik Bye la inn og ballen gikk via Bjørnar Holmvik som, uheldigvis for Bryne-stopperen, satte ballen i eget nett.

Tok tak

Like etter timen kontert Levanger etter læreboken. Bendik Bye var nok en gang servitør. Vingen slo ballen inn i feltet og Andreas Peterson kom i lange klyv og satte inn 2-0. Med snaue tjue minutter igjen av kampen, skulle Ørjan Hopen vise frem pasningsfoten sin. Midtbanespilleren slo et frispark fra midtbanen og der fant han Benjamin Stokke. Spissen fikk gå helt alene og stanget ballen elegant i mål.

Bye-servitøren

Bendik Bye noterte seg for sin tredje målgivende da han la inn til Jo Sondre Aas som enkelt kunne heade inn ballen på bakerste stolpe og Levanger har virkelig levert mot Bryne i andreomgangen. Like etter ble Bye byttet ut til en fortjent stående applaus på Moan.

Poengene ble igjen på Moan, fortjent, sådan. Hjemmelaget hadde forholdsvis full kontroll gjennom hele kampen, selv om Bryne var nær scoring.