Store navn som Peter Cech, Steven Gerrard og Memphis Depay har allerede flyttet på seg. Men overgangene siden transfervinduet åpnet 1. juli er trolig bare en forsmak på hva som er i vente.

I fjor sommer brukte engelske klubber £835 millioner, drøyt 10 milliarder kroner.

I vinter solgte den engelske ligaen TV-rettighetene for nesten 60 milliarder kroner. Dermed blir allerede pengesterke klubber enda rikere.

— Avtalen gjør at det blir mer lukrativt å holde seg i Premier League og å komme blant topp fire og sikre Champions League-spill. Alle pengene som brukes nå har økonomiske motiver, sier fotballekspert Tor Kristian Karlsen.

Av den grunn forventer den tidligere speideren og fotballederen at sommerens overgangsvindu vil overgå tidligere rekorder.

— To av de klubbene med mest penger må handle, så jeg tror det kommer til å bli ganske store summer i spill. Det vil smelle tungt i Manchester i løpet av sommeren, det er jeg ganske sikker på, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om vinduet som stenges 1. september.

Spent på Manchester-klubbene

For hverken Manchester City eller Manchester United vil nok si seg fornøyd med fjorårets ligaplassering, henholdsvis tredje og fjerde på Premier League-tabellen. Dermed må to fotballens stormakter ut på markedet for å forsterke.

— For å ta det neste steget trenger United toppspillere, og det koster dessverre ikke noen hundre millioner kroner lenger, det koster opp mot milliarden, sier Manchester Uniteds supporterleder Bård Viken.

Hverken de røde eller lyseblå fra Manchester har vært særlig aktive så langt i sommer.

— Manchester United må ha en spiss. Hos City er det vanskelig å plukke ut en posisjon, men de trenger å få inn friskt blod i laget, oppsummerer Øyvind Alsaker.

Tor Kristian Karlsen tror høyt alderssnitt og mangel på egenproduserte spillere kan gjøre City-sommeren ekstra dyr. Han tror også på en stor United-signering, men ikke før fremtiden til Angel Di Maria er avklart. Også Arsenal kan som de siste årene overraske med en storsignering.

Tre kjøp skiller seg ut

Liverpool skuffet stort i fjor, men har vært offensive på overgangsmarkedet så langt i sommer. Men laget savner fortsatt superstjerne Luis Suarez etter at han dro til Barcelona i fjor, og Alsaker etterlyser at trener Brendan Rodgers punger ut for en målscorer.

— Jeg ønsker at vi bruker alle pengene på en spiss, sier Liverpools supporterleder Pål Christian Møller.

Også regjerende mester Chelsea og Arsenal kunne hatt godt av en ny mann på topp, mener Alsaker, mens Tottenham bør forsterke over hele linjen.

Vi kan forvente oss flere store signeringer i løpet av sommeren, men flere klubber kan ha gjort potensielt avgjørende kjøp for kommende sesong.

— Det er tre som skiller seg ut: Cech til Arsenal, Depay til United og Firmino til Liverpool. Det er tre veldig spennende overganger.

Også Tor Kristian Karlsen har latt seg imponere av enkelte signeringer.

— Spilleren jeg er mest spent på er Roberto Firmino. Lykkes han, tror jeg det kan være forskjellen en femte- og tredjeplass for Liverpool. Og jeg er nok ikke den første som sier det, men Petr Cech kan være kronen på verket som gjør at Arsenal kan vinne serien igjen, sier Karlsen.