Sevilla — Barcelona 2-2

Barcelona ledet 2-0 etter en halvtime mot Sevilla, men endte opp med kun ett poeng etter en sterk sluttspurt fra vertene.

Først skrudde Lionel Messi enkelt inn kampens første mål for Barcelona. Så økte Neymar ledelsen til 2-0 da han fikk fulltreff med et frispark over muren etter 31 minutter.

Da så det ut til at Barcelona skulle ta med seg full pott fra den tøffe bortekampen mot Sevilla. Men vertene hadde mer på lager. Éver Banega reduserte til 1-2 før pause med et lavt skudd som keeper Claudio Bravo var bortpå.

Utligningen kom seks minutter før full tid. Et utsøkt angrep endte med at Kévin Gameiro ble trillet fri, og på nesten åpent mål kunne han enkelt sette inn 2-2. Dermed er serieleder Barcelona nå bare to poeng foran Real Madrid, som enkelt slo Eibar med 3-0 tidligere lørdag.

Endelig frisparkmål for Ronaldo

Cristiano Ronaldo scoret sitt første frisparkmål på nesten ett år.

Den portugisiske superstjernen har fått kritikk for at frisparkene har gått i øst og vest den siste tiden. Forrige gang han scoret direkte fra frispark var mot Bayern München i mesterligaen 29. april i fjor.

Mot Eibar fikk han endelig fulltreff igjen. Men gjestenes keeper Xabi Iruteta må ta på seg en stor del av skylden for at det ble mål. Ronaldos frispark flakket over muren og gikk midt på mål, men målvakten var likevel satt ut av spill.

Real Madrid hvilte flere spillere i hjemmekampen. To av dem som fikk sjeldne sjanser fra start var Javier Hernández og Jesé. Begge takket for tilliten med å score. Først Hernandez da han headet inn et innlegg til 2-1 etter 31 minutter. Jesé scoret kampens siste mål da han avsluttet lavt til 3-0 like før full tid.

Da hadde Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti også rukket å bytte ut flere nøkkelspillere. Tirsdag venter byderby mot Atlético Madrid i mesterligaen.

Griezmann reddet poeng

For Atlético endte generalprøven før mesterligakamp i 2-2 borte mot Malaga. Lagets franske angriper Antoine Griezmann scoret kampens første go siste mål. I tiden mellom hadde først Fernando Torres scoret selvmål, før Samuel Garcia sendte vertene i ledelsen.

Atlético Madrid har dermed trolig for langt opp til Barcelona og Real Madrid til at de kan kopiere fjorårets seriegull. Laget skal heller ikke føle seg for trygge på mesterligaplass ennå, med Valencia og Sevilla jagende bak. (©NTB)