Jansrud ville ikke ta en risiko i utforen og sto derfor av rennet.

– Det er ingen lett avgjørelse. Det satt langt inne, men det er forskjell på å være en gambler og å være dum, sier Kjetil Jansrud til VG.

Jansrud skadet kneet stygt i desember og de fleste trodde ikke at han ville komme seg til OL. Planen var å operere leddbåndet, men så, plutselig, kom kontrabeskjeden fra verdensmesteren. Jansrud mente selv at det ikke var en risiko å dra til OL, og har, smertene til tross, ambisjoner om å stille til start i super-G i morgen.

– Det er en risikofylt idrett og jeg vet hvor mye som skal til for å kjempe om medalje. Det føltes som om jeg måtte velge mellom i dag og i morgen. Det kunne blitt mer smerte og måtte stå over morgendagen. Det er en kjip situasjon å være i, sier Jansrud.

Alpinistenes sportssjef Claus Ryste støtter avgjørelsen til den rutinerte alpinisten.

– Det var en helhetsvurdering fra han. Han ville ikke gjøre det verre, jeg tror det var klokt, sier Ryste til VG.

Aleksander Aamodt Kilde, som endte på 5. plass i utforen, merket at Jansrud hadde det vondt før rennet.

– Jeg skjønte at han hadde vondt i dag tidlig. Det er helt «fair» at han står over i dag. Da får han restituert til i morgen, hvor jeg mener han har større sjanser. Det kan bli moro, sier han til VG.

Jansrud har fått en skinne som skal stabilisere kneet. Han skal kjøre med denne i OL – på samme måte som han hadde en skinne på hånden da han tok VM-gull i Åre for tre år siden.

Adrian Smiseth Sejersted (27) skadet seg under utforen.

– Håper ikke det røyk noe der, sa nordmannen til kamera i målområdet.

27-åringen har slitt med kneskader og har artrose, og har tidligere blitt anbefalt av legen om å legge opp. Etter rennet ble Sejersted tatt med til legen og nattens super-G-renn står nå i fare for alpinisten.