Det bekrefter hans svenske agent Daniel Wessfeldt.

Det innebærer at Diamond League-stevnet i Oslo torsdag 16. juni blir Jakob Ingebrigtsens siste konkurranse foran 1500- og 5000-meteren i friidretts-VM 15.-24. juli. Stockholms Diamond League-stevne 30. juni er uaktuelt for Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen, ifølge Wessfeldt.

Begge vil lade opp til VM i deres hjemmevante Flagstaff i Arizona 2000 meter over havet, før de drar til Norges friidrettsforbunds såkalte precamp i Berkeley (52 meter over havet) i California en uke før VM-start.

– Jeg prøver å konkurrere så mye som mulig. Men i år, selvsagt med VM og også EM, så er det ikke mye rom for å gjøre det utenom det (VM og EM), uttalte han til Lets Run etter å ha vunnet en 5000 meter i California i begynnelsen av mai med tiden 13.02,03 - drøyt 11 sekunder under VM-kvalifiseringskravet 13.13,50.

Onsdag løper Jakob Ingebrigtsen 800 meter i Trond Mohn Games i Bergen, som en slags hurtighetstreningsøkt. Stevnet vises på NRK 2 og NRK 1 fra klokken 19.30. Jakob Ingebrigtsen starter klokken 20.10.

Norges OL-gullvinner på 1500 meter var suveren da han - etter et lengre høydeopphold i Flagstaff - vant mileløpet i Eugenes Diamond League-stevne sist lørdag. Nær uanstrengt løp han 1609 meter på 3.49,76.

OVERLEGEN: Jakob Ingebrigtsen dro seg i nær ensom majestet inn til seier på en engelsk mile i Eugenes Diamond League-stevne lørdag 28. mai, halvannen måned før VM samme sted. Foto: Amanda Loman / AP

– Det var et fint løp. Jeg har noe bra å jobbe med de neste ukene. Det var gøy å være tilbake i konkurranse, og det er ikke mange uker før det er noe viktig, uttalte Jakob Ingebrigtsen i et intervju vist av NRK.

Om en uke er sjansen stor for at han blir den første av løperbrødrene i Team Ingebrigtsen som vinner «Drømmemila» (mileløpet) på Bislett, som er arrangør av årets sjette Diamond League-stevne.

Etter at OL-gullvinner og verdensrekordholder Karsten Warholm (26) pådro seg det som blir antatt å være en muskelkrampe og måtte bryte sin sesongdebut på 400 meter hekk i Rabat sist søndag, vil Jakob Ingebrigtsen – etter alt å dømme i Warholms fravær – være hovedattraksjon under tradisjonsrike Bislett Games.

Henrik, Filip og Jakob har løpt milen på Bislett flere ganger, men aldri lyktes i å komme først over målstreken.

Denne gangen må Jakob slå blant andre Kenyas Abel Kipsang (nummer fire på «milen» i Eugene), Australias Stewart McSweyn (vant «milen» på Bislett i fjor: 3.48,37), Spanias Mohammed Katir (pers 3.28,76 på 1500 m) og sin eldre bror Filip (11. plass på «milen» i Eugene) for å føye et nytt historisk kapittel til friidrettseventyret «Ingebrigtsens fra Sandnes».

Henrik Ingebrigtsen vil etter planen løpe 5000 meter på Bislett, i et sterkt felt bestående av blant andre Etiopias VM-gullvinner på 1500 meter innendørs i mars, Samuel Tefera.

PS! I VM i Eugene er programmet lagt til rette med tanke på to ganger gullmedalje for Jakob Ingebrigtsen: 1500 meter (heat, semifinaler og finale) på andre (16. juli), tredje og femte mesterskapsdag (19. juli), deretter 5000 meter (heat og finale) på mesterskapsdagene syv og 10 (24. juli). I EM i München en snau måned senere (15.-21. august) er det motsatt, først 5000 meter og deretter 1500 meter – riktig nok med mindre skarp konkurranse.