– Verdensklasse, mener Viasat-ekspert Gunnar Pettersen etter et av svenskens åtte mål mot klubben Johansson – ifølge kanalen – skal spille for neste sesong.

– En god håndballkamp, en god fight og et perfekt resultat for oss, sier Sagosen til Viaplay.

Elverum holdt Kiel til uavgjort da fem minutter gjensto. 5-målsscorer Thomas Solstad utlignet til 30–30. Så skallet Sagosen voldsomt sammen med lagkompis Patrick Wiencek. Begge måtte gå av banen i tre Kiel-angrep. Det vil si resten av kampen.

– Jeg får en «tanks» i hodet der, beskriver Sagosen som var irritert over å måtte se avslutningen fra benken.

Elverum-keeper Thorsten Fries straffe fra EM-finalens matchvinner, Niclas Ekberg.

TAP TIL SLUTT: Endre Langaas og Elverum tapte til slutt mot heftig jublende Kiel-stjerner. Foto: Geir Olsen / NTB

To minutter før slutt røk Kiels Rune Dahmke på en utvisning, men Eric Johansson klarte ikke å komme til avslutning. Miha Zarabec ga tyskerne ledelsen med 40 sekunder igjen. Åtte sekunder før slutt fikk Kiel nok en utvisning. Elverum fikk sjansen til å sikre uavgjort med seks mot fire spillere. Da kokte i det i Håkons Hall.

I kampens siste sekund bommet Elverums Kasper Lien. Kiels keeperstjerne Niklas Landin reddet forsøket fra høyre kant. Hjemmelaget kunne potensielt ha vunnet, men scoret ikke mål på kampens siste fem minutter og 30 sekunder.

– Vi stoler fullt på han bakerst. Men det er klart når du får fire mot seks så får de en god sjanse til å score mål, sier Sagosen.

Han leverte seks mål og dominerte etter pause, mens Harald Reinkind scoret to tidlig i kampen for Kiel.

MØTTE MOTSTAND: Sander Sagosen mot Elverums Johan Niclas fingeren i Håkons Hall. Foto: Geir Olsen / NTB

Kiel har 21 tyske Bundesliga-titler og fire triumfer i Champions League – den siste med Sander Sagosen i hovedrollen. Denne sesongen har de trøblet en del blant annet på grunn av bølgene etter annonseringen av Kolstad-overgangen til den norske stjernen.

Elverum ledet 15–14 til pause etter at Tobias Grøndahl hadde satt standarden med tre supermål de første 10 minuttene. Hjemmelaget begeistret med godt spill og initiativ gjennom hele omgangen selv om Kiel knappet inn ledelsen inn mot hvilen.

– En godkjent omgang. Vi spilte med høyt tempo og hjerte, sa Elverum-trener Børge Lund til Viaplay ved pause. Han ønsket seg mer kaldblodighet i avslutningene.

NØKKELSPILLER: Tobias Grøndahl leverte igjen for Elverum i Champions League. Foto: Geir Olsen / NTB

Målvakt Emil Kehri Imsgaard reddet åtte skudd og holdt uavgjort mot Kiels verdenskeeper Landin i antall redninger.

– Strålende omgang av Imsgaard, meldte Gunnar Pettersen ved pause.

Kiel og Sagosen kom sterkere etter hvilen da Elverum mistet Dominik Máthé med en kneskade. Kasper Lien scoret sitt tredje fra høyrekanten og utlignet til 23–23 18 minutter før slutt. Så kom den dramatiske avslutningen. 20-år gamle og umeritterte Lien tapte til slutt duellen mot 33-årige Landin med OL- og VM-gull i beltet.

Elverum gjorde også en god kamp i 41–36-tapet for Kiel i høst, men leverte sin aller beste kamp da ungarske Szeged ble slått 34–30 på bortebane i oktober.

Elverum satte publikumsrekord for norsk håndball da de tapte 22–25 mot PSG uten en skadet Sagosen i 2019: 12.377 tilskuere i Håkons Hall. Noen måneder senere møtte 9312 opp for å se Elverum tape mot Flensburg med flere norske spillere.

Men aldri har Elverum vært nærmere en hjemmesensasjon enn i kveld.