– Det er den verste utforløypa jeg har kjørt, tror jeg, sier Jansrud til NRK etter dagens trening.

VM-løypa er nemlig ikke på verdenscupprogrammet, så det er en utfortrasé verdensmesteren ikke er kjent med fra før.

– Jeg pleier ikke å være så tydelig i tilbakemeldingene, men det her var rett og slett bare kjedelig, sier Jansrud til NRK.

– Alle utforene vi kjører, følger stort sett terrenget. Nå er det bare en rett korridor som de må prøve å sette en utfor i. Vi har utfor i 30 sekunder, så har vi storslalåm i 15, så er det et forsøk på utfor igjen, legger han til.

Renndirektør for herrene, Markus Waldner, bekrefter nå at de skal endre på løypen til morgendagen etter Jansruds kritikk:

– Det er trygt å kjøre, og dette var planen, men vi visste guttene kom til å klage. Men vi må lære hvor mye fart vi kan ha inn mot hoppet.

Han sier de vil gjøre endringer med hoppet så man ikke kommer med like stor fart inn, og flytte på porter i løypas mest krevende partier. Løypa er ny og ukjørt, og han sier at han vil ta til seg tilbakemeldingene.

– I dag gikk vi på grensen og visste ikke hvordan denne delen ville være. Det var vanskelig å vite hva vi kunne forvente. Derfor velger vi nå å løse det på en sikrere måte, sier Waldner i en uttalelse til pressen.

– Jeg valgte å si midt i dag, og jeg registrerer at de sier de skal gjøre endringer. Men denne kritikken handler mer om at selve traseen gjør det vanskelig å sette en god utfor-løype der. De kan fikse litt, men man vil aldri få en utfor som er tilnærmet lik de store klassikerne i verdenscupen, sier Jansrud til VG fredag ettermiddag.

Vinstra-gutten kom 3.61 sekunder bak italienske Dominik Paris, som var raskest på dagens trening. Men Italieneren misset flere porter. Nordmannen forteller til VG at han på langt nær kjørte med full fart.

ENIG: Heller ikke Henrik Røa var særlig imponert over VM-løypa. Foto: Torstein Bøe

Henrik Røa (25) er enig med Jansrud i løypekritikken, men synes personlig at det var litt «interessant».

– Det har vært mye rare løyper opp igjennom, men denne er absolutt oppi der blant de verste. Samtidig er det fortsatt skikjøring og personlig synes jeg det var litt interessant, sier Røa til VG etter treningen.

– Den er jo noe annerledes. På toppen er det spektakulært og man får veldig fort stor fart. Forbi super-G-starten flyter det bra på, men ned mot der det var hopp i går er det fem svinger som er veldig seige og dreper all farten, legger han til.

Også hjemmehåpet Christof Innerhofer forteller til NRK at han ikke liker traseen som det skal kjøres utfor i. Han skadet seg i samme bakke for et par år siden, og sier at han ikke gleder seg til å kjøre den igjen.

Bakken har tidligere blitt brukt i italiensk mesterskap, da startet de riktignok lenger ned i fjellet.

Jansrud har hatt en dårlig utforsesong og har slitt i verdenscupen. Han har en fjerdeplass fra Val Gardena som årets beste resultat, men utenom det har han ingen topp-ti plasseringer.

Han er regjerende verdensmester i utfor fra Åre i 2019, og har en tøff jobb foran seg med å forsvare tittelen.

– Jeg kom til VM med brukket hånd sist, nå er jeg ikke like ute av det som den gang. Så jeg ser jo på det som gode muligheter til å forsvare VM-tittelen, sa han til VG før han kom ned til Cortina.