Gjertsen returnerte til Kristiansund etter et opphold til polske Wisla Plock. Han ble hentet for å forsterke det offensive spillet, men så langt har det vært målfattig fra trønderen.

– Det er viktig å få i gang angrepsspillerne. Det tror jeg gjorde godt for Gjertsen. Det var kanskje litt uventet at det kom etter en heading. Gjertsen er virkelig på gang og har en stigende formkurve, sier KBK-trener Christian Mickelsen til VG.

Det endret seg da han i første omgang kom flyvende inn på bakre stolpe og stanget et innlegg fra Liridon Kalludra i mål. Passet godt gjorde det også – da Ole Amund Sveen hadde sendt bruntrøyene i føringen.

Etter et drøyt kvarter feilet hjemmelaget i å klarere et innlegg fra Lars Olden Larsen, og Ole Amund Sveen var våken da han snappet opp ballen og banket inn ledermålet.

Kristiansund virket å bli tatt noe på sengen av et offensivt Mjøndalen-lag, men Gjertsen var påskrudd og en av få KBK-spillere som markerte seg fra start.

Laget fra Nordmøre våknet etter hvert, og etter eksemplarisk servering av Kalludra kunne 29-åringen Gjertsen heade inn første scoring for sesongen.

– Det var deilig, og måten det kommer på er både overraskende og deilig. Det er litt bittert å gå av banen uten å vinne, så jeg ikke superglad akkurat nå, men der og da var det deilig, sier målscoreren til VG.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Kristiansund mistet i forrige runde muligheten til å slå klubbrekorden på fem seiere på rad da de røk på en tremålssmell borte mot Haugesund.

I dagens kamp virket det ikke som om revansjelysten var på nivået en forventet, noe som resulterer i poengdeling på Kristiansund Stadion. Dersom Rosenborg slår Lillestrøm i morgen, passerer de KBK på tabellen.

FLYVER: Nikolas Walstad hang ikke med når Gjertsen kom flyvende. Her fra feiringen etter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg