Marte Olsbu Røiseland hadde best utgangspunkt av de norske før jaktstarten, og gikk ut 34 sekunder bak Hanna Öberg. Tiril Eckhoff startet over minuttet bak svensken, men etter tre skytinger var de blitt en fronttrio.

Öberg hadde fått to strafferunder, Olsbu Røiseland én, mens Eckhoff hadde tre prikkfrie serier på samvittigheten. Det la grunnalaget for en thrilleravslutning før siste skyting.

På siste skyting viste Eckhoff nok en gang styrke. Öberg og Olsbu Røiseland sviktet nok en gang og fikk én strafferunde hver. Eckhoff holdt hodet kaldt og skjøt fullt for fjerde gang på rad.

– Det er helt utrolig! 100 prosent treff. Hun vinner akkurat som hun vil! ropte Andreas Stabrun Smith hos NRK.

– Det er helt rått! supplerte Ola Lunde.

Eckhoiff Over målstreken strakk hun hendene i været og gliste fra øre til øre.

– Dette var veldig deilig, innledet Eckhoff overfor NRK.

De tre siste individuelle renne har Eckhoff hatt en treffprosent på henholdsvis 70, 65 og 70 prosent i Kontiolahti. Dagens fullklaff er første gang hun skyter fullt siden sprinten i Ruhpolding i januar 2020. 13 renn senere treffer hun på alt igjen.

Overfor VG fortalte hun at hun har slitt med motivasjonen og at hun trives bedre i en coronafri verden, hvor publikum kan heie henne frem fra tribunen.

– Jeg har slitt denne uken, men jeg har fått god hjelp av teamet rundt meg. Nå skjønner jeg at det er gøy å prestere selv om det ikke er mennesker her. Jeg har jobbet hardt med hodet, fortalte hun etter søndagens renn.

På den siste runden gikk Olsbu Røiseland fra Öberg og sikret dobbelt norsk. Svensken som startet med det beste utgangspunktet, måtte til slutt nøye seg med 3.-plass. De endte et halvt minutt bak Eckhoff i mål.

Ingrid Landmark Tandrevold gikk også et godt løp, og endte på 6.-plass.

Jaktstarten ble en saftig revansje for de norske. Lørdagens stafett endte i fiasko etter både fall og en rekke bom. Det norske landslaget vet at de er kapabel til mer enn en 8.-plass, og på jaktstarten fikk de virkelig vist frem sine individuelle kvaliteter.

– Det var rått å se på Tiril i dag. Det var en skikkelig oppreisning fra i går, sier Olsbu Røiseland til NRK.

Saken oppdateres!