— Jeg har vært i kontakt med Celtic de siste par dagene, og det ser ut til at jeg skal dra tilbake dit til sesongoppkjøringen.

Det sier RBKs lånespiller Liam Henderson til adressa.no.

- Hva vil du selv?

— Da jeg kom hit, var det viktigste for meg å lære om en ny kultur, en ny måte å spille på – og så dra tilbake klar for å kjempe om plassen min på Celtic. Det er en klubb jeg har støttet siden jeg var liten, og jeg håper å dra tilbake og slåss om en plass.

Glad for å møte vennene igjen

Mandag uttalte trener Kåre Ingebrigtsen at klubben ønsker å ha med seg midtbanespilleren fra Celtic ut sesongen, og at Rosenborg fortsatt jobbet for å få det til.

Slik synes det altså ikke å gå.

— Jeg fikk en melding fra assistentmanageren i Celtic i går med beskjed om at de ser frem til at jeg kommer tilbake. Jeg gleder meg til å dra hjem og møte vennene mine og sånt, men det har vært fint her, poengterer 19-åringen.

Han har etter hvert spilt lite for Rosenborg. Fredrik Midtsjø har tatt godt vare på indreløperposisjonen sin, slik at det har blitt med åtte innhopp for Henderson. Totalt har han fått 115 minutter i eliteserien hittil, og scoret tre mål.

- Av de beste opplevelsene i livet

Henderson kom i utgangspunktet på et tre måneder langt opphold, og hjemmekampen mot Molde i slutten av juni blir trolig hans siste i RBK-drakt – slik det ser ut nå.

— Du vet aldri hva som skjer. Jeg har virkelig nydt tiden min her. Det er fantastiske folk i klubben, og en strålende gjeng med spillere. Jeg har likt meg svært godt. Jeg har kommet hit, jobbet hardt, og utviklet meg mye som person på veldig kort tid. Jeg tror det kommer til å hjelpe meg videre i karrieren, sier han.

Samtidig er Henderson åpen for at ting kan forandre seg.

— Om Celtic snur og bestemmer at det er best jeg drar ut på lån igjen, er det ikke noe problem for meg å komme tilbake hit. Dette har vært en av de beste opplevelsene i livet mitt, og jeg har møtt så mange venner jeg kommer til å holde kontakt med resten av livet, sier han.