ÅLESUND 20110818. Aalesunds Daniel Arnefjord snakker med pressen etter 4. runde av kvalifiseringen til Europa League i fotball mellom Aalesund og AZ Alkmaar på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld. Kampen endte 2-1.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Foto: Ekornesvåg, Svein Ove
AZ Alkmaar's Jozy Altidore (L) scores a goal against Aalesunds FK's goalkeeper Sten Grytebust (R) during their Europa League second leg playoff soccer match at AFAS stadium in Alkmaar, August 25, 2011. REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos (NETHERLANDS - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Robin van Lonkhuijsen

Alkmaar: AaFK-kaptein Daniel Arnefjord var tydelig nedfor etter 0-6 tapet for nederlandske AZ Alkmaar torsdag kveld.

— Dette ble en stor nedtur etter det vi har gjort hittil i Europa, sier Arnefjord til smp.no.

Selv om AaFK-spillerne gikk ut ultradefensivt og så ut til å gi raske AZ Alkmaar-spillere alt for mye tid og rom, mener ikke Arnefjord manglende motivasjon var årsaken til tapet.

— Vi var en kamp unna gruppespillet, så vi var veldig motiverte og snakket om det før kampen. Men vi fikk ett tidlig mål i mot på dødball og det skal ikke skje. Vi slet veldig på dødballene, så vi må se på hva vi gjorde galt der, sier Arnefjord.

- Rett taktikk

Han vil ikke skylde på taktikken med 5-4-1 formasjon heller.

— Nei, taktikken var ikke feil.Hadde vi klart å stå i mot lenger, så hadde det kunne gått vår veg. Vi visste at de måtte score, så det var viktig å tette igjen bak.

Men etter hvert raste det ene baklengsmålet etter det andre inn bak AaFKs sisteskanse.

- De var rett og slett bedre enn oss. Det er ikke så mye mer å si om det. At vi får flere dødballmål ødelegger for oss, konkluderer AaFK-kapteinen.

Skuffet

— Vi skal etter hvert klare å ta med oss de positive opplevelsene fra spill i Europa og lære av feilene, men akkurat nå er jeg bare skuffet.

På søndag venter en ny tøff kamp for AaFK, mot serieleder og naborival Molde.

Arnefjord tror ikke det blir vanskelig å nullstille seg etter nedturen i Nederland.

- Nei, nå kan det bare gå bedre herfra, sier han.