Generalprøven mot Start blir noe b-preget, men det overskygges av årsaken.

Viking har denne helgen hele 10 spillere som er opptatt med landslagsspill.

I en periode hvor nyhetene stort sett handler om sparetiltak er det gledelig at Viking sender så mange spillere ut på ulike landslag.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Yanni startet for U23-landslaget, mens Arild Østbø satt på benken. U21-landslaget tapte for Spania med Kristoffer Haugen, Pål Heigre og Veton på benken. U19 slo Sveits med Zymer Bytyqi på banen og Rasmus Martinsen på benken. Dessuten spilte Sondre Nordheim for U18-landslaget.Jeg er ikke sikker på hvordan Viking måler seg mot andre Tippeliga-klubber når det gjelder landslagsspillere, men det kan ikke være mange andre klubber med flere spillere involvert?

Ett av Kjell Jonevrets refreng i Viking har vært mangelen på bredde i stallen. Foran årets sesong har han faktisk litt å velge i.

Viktig matching

Bredden består i all hovedsak av unge, lovende fotballspillere. Det som blir interessant er hvor mye spilletid disse får. Pål Vestly Heigre lånes nå ut til Tromsø frem til sommeren, og andre spillere kan følge i Heigres fotspor.

Det er ekstremt viktig at disse talentene får matching, og ikke råtner vekk på benken i Tippeligaen.

Bredden i stallen trenger han også når laget skal komponeres foran generalprøven mot Start. På grunn av alle fravær må Viking improvisere, og det betyr sannsynligvis en venstreback ved navn Steinthor Thorsteinsson, Nisja som venstre kant og et spisspar bestående av Chikere og Abdullahi. Steinthor som venstreback høres ut som en nødløsning, men han er sikkert glad for spilletid. På sitt beste er islendingen en målfarlig attraksjon, og jeg håper han finner tilbake til formen han viste i Sandnes Ulf.

De nyes sjanse

Det skal også bli spennende å se de to nigerianerne på topp. Begge er blitt avspist med innhopp så langt i oppkjøringen. Nå får de sjansen fra start.

Siden Arild Østbø er opptatt med U23-landslaget betyr det også at Iven Austbø står i mål. Mange tippet at Østbø hadde vunnet keeperkampen siden han fikk stå mot Rosenborg sist helg, men jeg forstår det slik at keeperkampen er meget jevn. En god kamp mot Start kan styrke sjansene til Austbø.

Start kommer ikke med b-laget, men med de sørgelige restene etter en vinter med tøffe kutt. Tripic, Asante, Acosta og Costa er blant annet borte etter at Start måtte kutte mange millioner foran årets sesong.

I tillegg er viktige spillere som Jesper Mathisen og unggutten Ajer ute med skade.

For å styrke laget har Start hentet to unge Molde-spillere på lån ut sesongen, men Mons Ivar Mjelde har en real utfordring denne sesongen. Det kan bli langt mellom lysglimtene på Sørlandet i år.

Hva mener du? Bør Viking låne ut flere unge spillere? Hva tror du om spissparet Chikere/Abdullahi?