Hou Sæter spilte 20 kamper for Stabæk i forrige sesong. Nå flytter han til Kina. Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Tidligere RBK-spiller solgt til Kina

John Hou Sæter presentert for sin nye kinesiske klubb.

Sæter har fram til i dag spilt for Stabæk, men har spilt for både Ranheim og Rosenborg tidligere. Nå fortsetter han karrieren sin i kinesiske Beijing Guoan.

Torsdag ble det lagt ut et bilde av Sæter i hans nye klubbfarger på sosiale medier. Han har fått draktnummer syv i klubben. Han har allerede trent og spilt kamper for sin nye klubb. Spilleren bekrefter overgangen til Budstikka.

Les også

John Hou Sæter blir kinesisk statsborger

– Jeg har fått en mulighet jeg føler jeg ikke kan si nei til. Det er selvfølgelig gøy for meg og familien min i Kina, sier Hou Sæter til Budstikka.

Les også

Lagerbäck samler norske landslagsspillere i utlandet

Går på nasjonal kvote

Sæter har kinesisk mor, så han vil gå på den nasjonale kvoten i klubben. Kinesiske klubber har kun lov til å ha tre utlendinger i stallen.

Budstikka spekulerer i en overgangssum på rundt 10 millioner kroner, men Stabæk ønsker ikke å kommentere overgangssummen.

– Jeg kan ikke kommentere summer, det er konfidensielt mellom de to klubbene, sier Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk Fotball, til Budstikka.

Les også

Han er én av ti som har nådd elitefotball. Slik gikk det med resten av RBK-talentene fra 2013-finalene

Sæter kom til klubben i fjor etter en overgang fra Rosenborg. Ifølge Budstikka skal Rosenborg ha solgt Sæter med en videresalgsklausul.