Aalesund 2-2 Sarpsborg

− Vi råder ikke over hva som skjer i de andre kampene denne runden, men det er lov å håpe på at resultatene skal bikke i vår favør. Det vi kan gjøre noe med, er de åtte kampene som vi har igjen. Og med de lyspunktene som vi så i dag, så har jeg ei utrolig tro på at vi skal klare jobben med å berge plassen, sa Trond Fredriksen etter 2-2 mot Sarpsborg.

Har jobbet med selvtillit

Ett poeng var ikke nok til å ta steget bort fra nedrykksplassen de ble sendt ned til etter forrige rundes tap mot Stabæk. En kamp der AaFK fremstod nettopp som et nedrykkslag. Det de tidvis viste mot Sarpsborg var noe helt annet.

− Vi har jobbet svært mye med å få tro og selvtillit inn hos spillerne de siste dagene. Og drillet offensivt for å bidra til dette. Det fikk vi se igjen i dag. I perioder spilte vi slik vi vet vi kan, og skapte mer enn nok sjanser til å vinne. Vi hadde nok ikke like mye fokus på det defensive, og det så vi dessverre også litt av, påpeker AaFK-treneren.

Aalesund-trener Trond Fredriksen er klar på at han tror det blir eliteseriespill også i 2017. Foto: NTB Scanpix

Han viser spesielt til det som var foranledningen til 1-2-scoringen, der laget hans ble tatt i fullstendig ubalanse defensivt i forøket på å trykke på fremover.− Det har dessverre vært mye sånn i år, at vi blir i veldig ubalanse defensivt når vi angriper — og blir straffet for det. Det blir rett og slet for naivt, forklarer han.

(Krever innlogging)

Lie berget poenget

Dette ga seg også utslag da mannskapet lå høyt og jaktet tre poeng i sluttminuttene. Bare to kjemperedninger fra Andreas Lie, i én mot én begge gangene, berget ett poeng.

− Så får vi se om åtte kamper, når alt skal oppsummeres, hvor viktig dette poenget er, smiler Fredriksen.

Kom tilbake

AaFK viste styrke ved å komme tilbake etter å ha ligget under både 0-1 og 1-2 etter scoringer av Sondre Fet og Franck Boli. Likevel erkjenner AaFK-treneren at det er en liten bismak at det ikke ble full poengpott.

− Sammenlignet med Stabæk-kampen er dette sjumilssteg i riktig retning. Vi viser hva som bor i laget, og vi skaper store sjanser når vi angriper som vi skal; rulle opp langs kantene og komme inn foran mål. Vi skaper altså mer enn nok til å ta tre poeng, men vi er for dårlige i avslutningene, sier han.

(Krever innlogging)

Bunnoppgjør neste

Neste kamp er om 14 dager, når de reiser til Kristiansand for møtet med tabelljumbo Start. Et realt bunnoppgjør med andre ord.

− Vi trenger tiden frem til da for å få alle friske og pigge. Det er en del småskader og sykdom ute og går, så det skal bli godt å få en såpass lang periode. Vi skal jobbe steinhardt, og vi reiser til Kristiansand for å ta tre poeng, bedyrer Fredriksen.

Hør Sunnmørsball på podcast, der Frode Fagermo og Henrik Hoff er gjester og snakker om status og situasjon for AaFK: