Borges var et yndet mål for RBK også før sesongen, og sportssjef Erik Hoftun jobbet for å få på plass en overgang helt frem til overgangsvinduet stengte 31. mars.

— Han er veldig aktuell igjen til sommeren, sa Hoftun etter at det ble klart at det ikke ble en overgang da.

Og aktuell er han fortsatt. Det bekrefter agenten Javier Cordon overfor Adresseavisen.

- Rosenborg vil ha Celso, sier han.

Vil helst ut av Skandinavia

1.juli var det under et halvt år igjen av kontrakten Borges har med Fredrikstad. Samtidig ble det også lov for ham å snakke med andre klubber.

- Rosenborg er en av klubbene vi har vært i kontakt med, men det har ikke vært kontakt den siste uken. Førstevalget hans er å komme ut av Skandinavia, men RBK er en god mulighet for ham. Rosenborg er kanskje den eneste klubben, ved siden av FC København, som kan få Celso til å bli i Skandinavia, sier Cordon.

Han påpeker at det er Fredrikstad som sitter på makten dersom det skulle bli snakk om en overgang allerede i sommer. Og det er nettopp det Rosenborg ønsker. Klubben trenger friskt blod, og den trenger det nå. Fredag kveld glapp Veigar Pall Gunnarsson for Rosenborg, og dermed kan det være duket for nye fremstøt for å skaffe seg Borges.

Ingen Fredrikstad-kontakt

Det norske overgangsvinduet åpner i morgen.

Men Fredrikstads sportssjef Joacim Jonsson forteller at Rosenborg ikke har vært i kontakt med østfoldklubben for å få til en overgang i sommer.

- Det har ikke vært noe kontakt om Borges i det hele tatt. Den som skal ha ham i sommer skal få betale noen kroner. Vi gir ham ikke bort gratis, sier han.

Erik Hoftun ønsker ikke å kommentere enkeltspillere overfor adressa.no, men sier følgende om Borges-agentens uttalelser:

- Hva andre sier trenger ikke nødvendigvis å stemme.