Stjernens Dan Nygård og Rosenborgs Jamie Milam. Foto: Morten Antonsen/Adresseavisen
Det var mange slåsskamper på isen. Her fra en av fightene som ga utvisning, og etter utvisningen ny slåsskamp. Foto: Morten Antonsen

ROSENBORG — STJERNEN 5-1

LEANGEN ARENA (adressa.no): Med en redningsprosent på 95,7 prosent kan hjemmelaget takke keeperen for at alle poengene ble igjen i Leangen Arena. For selv om Rosenborg vant 5-1, satt seieren langt inne da hjemmelaget ga seg et lite pusterom i kampen om 8. plassen.

Effektivt hjemmelag

Rosenborg åpnet kampen nervøst og Stjernen tok tak fra start, uten å komme til de helt store skuddmulighetene i åpningsminuttene. Etter fire minutter fikk hjemmelaget muligheten i overtall, men upresise pasninger, noe som skulle være kjenningsmelodien i den første perioden, sørget for at Rosenborg ikke klarte å få hyll på byllen.

For det var aggressive østfoldinger som skapte det som var av sjanser. Gang på gang ble rødtrøyene belønnet med gode skuddmuligheter etter å ha vunnet pucken i gunstige posisjoner, men RIHK-keeper Brady Hjelle reddet et tafatt hjemmelag.

Men så kom gavepakken. Ryan Annesley og Erik Lundin var for aggressive mot hjemmelagets spillere, og Rosenborg fikk muligheten til å spille med to mann i overtall. Det ga 25 magiske sekunder i Leangen Arena. 17 sekunder ut i det nummererte overtallet plasserte Jamie Milam pucken i krysset med en nydelig backhand, før toppscorer Lou Dickenson ga effektive Rosenborg en noe flatterende 2-0-ledelse på lagets tredje skudd på mål. Med to nye overtallsmål befestet dermed RIHK posisjonen som et av eliteseriens beste overtallslag.

• Skudd: 5-14

Umulige Brady

2. periode startet som den første, med bortelaget som vant de fleste av 50/50-duellene. Dette ga Stjernen flere muligheter fra gode posisjoner, men Brady Hjelle fortsatte å gi skytterne mareritt. Rosenborgs sisteskanse var høyt og lavt, og en sentral faktor for at Rosenborg klarte å holde seg i tøylene.

Men selv om Stjernen hadde overtaket i banespillet, var Rosenborg atskillig hvassere foran målene. For i en god Stjernen-periode var det hjemmelaget som økte til 3-0. Jordan George kriget inn pucken på ren vilje da keeper Chris-Henrik Nygård ga retur på et skudd fra Carl Gustafsson.

Ampert

I en kamp med trykket stemning både på banen og tribunen, var det lett å se at lagene ønsket bokstavelig talt å sloss for poengene. 13 minutter ut i perioden måtte dommer Robert Hallin og hans linjedommere skille Rosenborgs Ørjan Næss og Stjernens Sander Valde, noe som ga begge to minutter i fryseboksen. Førstnevnte klarte ikke å holde hodet kaldt og da slåsskjempene entret isen igjen, fortsatte slåsskampen rett foran sekretariatet.

Næss fikk matchstraff og Rosenborg måtte klare seg fem minutter i undertall. Det klarte Stjernen kun å utnytte ved én anledning da Göran Hermansson styrte inn et skudd fra Erik Lundin.

• Skudd: 10-11

Punkterte i åpent bur

Etter å ha ridd av Stjernen-stormen som kom ved Ørjan Næss’ utvisning, løftet Rosenborg spillet og klarte å holde bortelaget unna de største mulighetene i en jevn periode, både spille- og sjansemessig. Med fire minutter igjen å spille, tok Stjernen-trener Magnus Sandquist ut keeper Nygård i et siste forsøk på å legge press på Rosenborg. Men istedenfor å teste Brady Hjelle, gikk det som det ofte går. Istedenfor redusering kunne Joakim Erbe enkelt punktere kampen for Rosenborg da han satte pucken i det åpne målet.

Carl Gustafsson satte kronen på verket med en glimrende soloprestasjon da han dro seg fri fra to forsvarere, før han fintet keeper Nygård.

Dermed går Rosenborg opp på 36 poeng, seks poeng foran kveldens motstandere. Den kan krympe til to poeng, dersom Ishockeyforbundet avviser Rosenborgs anke på poengstraffen på fire poeng.

• Skudd 12-13

Rosenborg – Stjernen 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

2037 tilskuere

Leangen Arena

Mål:

1. periode: 1-0 Milam (Dickenson, Bergman) 13.00, 2-0 Dickenson (Milam, George) 13.25

2. periode: 3-0 George (Gustafsson, McNamara) 31.36, 3-1 Hermansson (Lundin, Karlsson) 38.05

3. periode: 4-1 Erbe (Hjelm, Unger Nilsen) 56.46, 5-1 Gustafsson (Dickenson, Hjelm) 58.44

Dommer: Robert Hallin

Utvisninger: Rosenborg 4 x 2 min + 1 x 5 min, Stjernen 7 x 2 min

Skuddstatistikk: 28-40 (5-14, 10-11, 12-13)