ULLEVAAL (Aftenposten): Etter seieren over Malta på Ullevaal lørdag kveld vendte landslagsspillerne blikket mot Roma.

Der tar Italia imot Norge tirsdag kveld. En seier vil sende Norge til sitt første mesterskap siden EM i 2000. Med uavgjort eller tap kan Kroatia snike seg forbi, og Norge kan havne i playoff.

Italia vant oppskriftsmessig over Aserbajdsjan lørdag kveld, og har med det allerede sikret EM-plass i Frankrike neste sommer. Hvordan vil det påvirke inngangen til kampen mot Norge?

Ingen Bulgaria-hjelp til Norge lørdag kveld, men det er fortsatt to veier til EM. Les mer her.

− Italia kan gå inn i kampen på en mer avslappet måte. Men det kan slå begge veier, vurderer landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

− Det kan slå både positivt og negativt ut. Vi er klar for at det blir en steintøff kamp. Men vi slo Kroatia, og jeg synes kanskje Kroatia er hakket hvassere, spesielt i den offensive delen av spillet. Nå er det opp til oss selv, og vi vil jo til EM, sier Markus Henriksen.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Berget: − Den kampen må vi vinne

Alexander Tettey satte inn åpningsmålet mot Malta. Han er glad for at Italia allerede er klare for EM.

− Jeg tror de kan slappe av litt på banen, noe som kan være veldig farlig. Men vi får se, sier Tettey.

En samlet spillergruppe er klar på at det er seier som gjelder i Roma.

− Vi må dra ned dit og tenke at den kampen må vi vinne. Vi må nok ha en seier, og det er det vi går for, sier Jo Inge Berget til Aftenposten.

Hverken Høgmo eller spillerne ville lørdag kveld si mye om slagplanen mot Italia. Gjennom hele uken har det vært fullt fokus på Malta-kampen. Nå starter jobben med å finne ut hvordan Italia skal beseires.

− Vi har enda ikke snakket om Italia-kampen, men jeg er sikker på at vi har en veldig god plan, sier Omar Elabdellaoui.

OVERTRÅKK: Per Ciljan Skjelbred forlot Norge-Malta med en ankelskade. Foto: Ørn E. Borgen

Er det enklere at Italia allerede er klare? − Ja og nei. Noen ganger kan det være det, andre ganger kan det være at de spiller uten press og null stress og bare kan kose seg fordi de er videre, sier Elabdellaoui.

Martin Ødegaard forventer en tøff oppgave mot Italia.

− Det blir en tøffere og annerledes kamp. Vi møter rett og slett et bedre lag, sier Ødegaard.

− Vi har ingenting å tape

− Hvis vi spiller sånn som vi gjorde hjemme mot Kroatia, er alt mulig. Italia er et av de bedre lagene i verden, så det blir ikke lett. Men vi har ingenting å tape der, så vi kan bare slippe ned skuldrene, mener Even Hovland.

− Er det en fordel at de er kvalifisert?

− Selvfølgelig, det kan gjøre jobben lettere. Men hvis ikke vi gir 110 prosent så har vi ikke sjanse mot dem.

Mot Malta var han og midtstopperkollega Vegard Forren mer slurvete i oppspillsfasen enn hva som er vanlig. Det første blant annet til at Hovland serverte motstanderen deres eneste sjanse i kampen.

LES OGSÅ:

− Må dere ha en annen tilnærming i Roma?

− Nei, egentlig ikke. Så lenge vi er nøyaktige skal det gå fint, sier Hovland.

− Vi må angripe den muligheten som vi har gjort i flere kamper. Vi må ha troen på at vi skaper sjanser som vi pleier å gjøre. Vi har nok en plan. Nå blir det noen rolige dager, og så skal vi være veldig godt forberedt. Alle skjønner at dette blir en veldig viktig kamp, sier stoppermakker Forren.

− Hvor vanskelig er Italia kontra Malta?

− Det er vel som natt og dag. Det blir en helt annen kamp. Det blir fysisk mye tøffere, så vi må kanskje være tøffere i duellene, sier Forren.

Det er 15 år siden sist Norge deltok i et mesterskap. Slik oppsummerer Aftenpostens Erlend Nesje tørken: