Det ble ikke tatt noen endelig avgjørelse om salg av Leangen Travbane, da styret i Det Norske Travselskap (DNT) og i Midt-Norge Travforbund (MNTF) møttes på Gardermoen lørdag.

En begjæring om midlertidig forføyning fra motstanderne av salgsprosessen ble fredag behandlet av Sør-Trøndelag tingrett, og DNT og MNTF har frist til fredag på å komme med svar.

LES OGSÅ: Til retten for å stanse Leangen-salget

DNTs styreleder Atle Larsen bekrefter at de dermed ikke rekker å godkjenne salget innen fristen på 1. september som er avtalt med kjøperne.

— De kommersielle betingelsene står ved lag, og vi håper at kjøperne har tålmodighet med de interne utfordringene vi har, sier Larsen til Adresseavisen.

Vil fortsatt selge

De planlagte kjøperne er Ivar Koteng og brødrene Erling og Anton Jenssen, som i fjor høst inngikk en intensjonsavtale med MNTF om kjøp av Leangen. Larsen sier at DNT sammen med flertallet av styret i MNTF er innstilt på å fortsette salgsprosessen, men at de må ta til etterretning det som skjedde i tingretten fredag.

På vegne av flere midtnorske travlag leverte advokat Rasmus Brodtkorb inn en begjæring om midlertidig forføyning for å få stanset salget, for ifølge Brodtkorb å få klarhet i hvorvidt styret i MNTF har handlet innenfor salgsfullmakten som ble gitt i generalforsamlingen i 2013. Atle Larsen sier at DNT og MNTFs advokat nå skal komme med svar på begjæringen, samtidig som de vil gå i dialog med Jenssen og Koteng. Han sier at de på styremøtet lørdag tok noen prinsipielle beslutninger som ikke vil bli offentliggjort før etter helgen, men at de ikke kunne godkjenne Leangen-salget.

— Men det er ikke noen forandringer i styret om vår holdning, sier Larsen, som har gitt uttrykk for at Leangen ikke er en travbane for fremtiden.

- Tålmodighet frem til nå

Ivar Koteng og Jenssen-brødrene har lagt over en halv milliard kroner på bordet for Leangen-tomta, med ambisjoner om å omgjøre området fra et travanlegg til en barnevennlig bydel.

LES OGSÅ: Koteng kjøper travbanen for 600 millioner kroner (krever innlogging)

LES OGSÅ: Sparebank 1 SMN trekker seg fra travbanekjøpet(krever innlogging)

Koteng sier til Adresseavisen at de sannsynligvis vil ha tålmodighet selv om fristen den 1. september overskrides, men at det avhenger av hvor lang tid det tar før salget godkjennes.

— Vi har hatt tålmodighet frem til nå, og det er ikke usannsynlig at vi vil ha tålmodighet fortsatt, sier han.

Koteng tror ikke forsinkelsen vil være grunnlag for å reforhandle kontrakten, men legger ikke skjul på at han synes situasjonen er spesiell.

— Vi tenker at når noen kommer til oss og sier at de vil selge, så vil de selge. Men de må rydde opp i eget hus.

- Har du opplevd noe lignende tidligere?

— Nei, det kan jeg ikke si, sier Koteng.

- På rett spor

Det er foreningen Redd midtnorsk travsport som har gått i spissen for motstanden mot salgsprosessen, og talsperson Ole Martin Woldseth sier han er glad for at prosessen nå har stanset opp.

LES OGSÅ: Har hyret advokat for å stoppe Leangen-salget (krever innlogging)

— Vi håper man nå kan ta tak i det som har skjedd, og få brakt dette inn for riktig fora som er generalforsamlingen i Midt-Norge Travforbund, sier Woldseth.

Han håper blant annet at de får se en utredning som også vurderer Leangen som et reelt alternativ fremover.

— Det er trasig at vi er nødt til å gå til retten for å få dette inn på rett spor, sier han.