- IKKE OVERRASKET: Avram Grant ledet sitt West Ham-mannskap med bravur mot Manchester United. Foto: Digitalsport
TUNG KVELD: Snøvær og rød lue for Alex Ferguson i London. Foto: Digitalsport

Det er tydeligvis ydmykelsenes uke i fotball-Europa. I går fikk vi en oppvisning i fotballkunst fra Barcelona, og i kveld fulgte West Ham United opp som best de kunne mot et reservepreget Manchester United i kvartfinalen i ligacupen.

Laget sliter i bunnen av årets Premier League, men fikk en etterlengtet opptur med seier mot Wigan sist helg. Manager Avram Grant håpet nok på fortsatt fremgang foran kampen, og for en kveld det skulle bli for "The Hammers". To mål fra både Jonathan Spector og Carlton Cole bidro til Manchester Uniteds første tap denne sesongen, i kamp nummer 30. ## Fergie: — For mange feil

- I dag hadde vi for mange unge spillere som gjorde feil og ga bort mål. De kan ikke gi bort mål på den måten, selv om de er unge, sa Sir Alex Ferguson til Sky Sports.

— West Ham tok kampen som en skikkelig cupkamp. De trakk seg ikke i duellene, og fikk publikum med seg, sa Ferguson.

- Jeg er ikke overrasket, fordi jeg har vært hos disse spillerne lenge, og i noen kamper her, som i andre omgang mot Newcastle og hele kampen mot Liverpool, har vi spilt bra, sa Avram Grant ifølge sportinglife.com.

— I dag spilte vi fantastisk samtidig som vi scoret og holdt nullen. Så jeg er veldig fornøyd. Jeg trodde at vi kunne vinne, men ikke med slike sifre, sa israeleren.

Spector x2

Det mangler ikke på navngjetne spillere som har spilt i begge disse klubbene, med Rio Ferdinand, Michael Carrick og Carlos Tévez som eksempler fra de siste årene. Men at den tidligere United-junioren Spector skulle stjele såpass fokus i kveld, var det vel de færreste som hadde trodd. Amerikaneren scoret to mål fra sin midtbaneposisjon i første omgang.

STOR KVELD PÅ FOTBALLBANEN: Jonathan Spector scoret to mot sin gamle klubb. (Foto: Digitalsport) Først trodde hjemmelaget at de hadde tatt ledelsen etter et drøyt kvarters spill. Spector førte opp, og ga ballen til Victor Obinna. Men nigerianerens skudd gikk via en offside-plassert Spector og i mål. Dommer Mark Clattenburg annullerte helt korrekt.

Etter 21 minutter var det imidlertid klart for West Ham-ledelse. Denne gang var det Obinna som la inn til Spector, og amerikaneren headet ballen vakkert inn bak Tomasz Kuszczak.

24-åringen fikk sitt andre mål åtte minutter før pause. Han dro opp nok et Hammers-angrep, fikk hjelp av lagkamerater og United-forsvarer Fabio som mistet fotfestet, og ga West Ham 2-0. Spector, som opprinnelig er venstreback, startet sin engelske karriere i nettopp Manchester United, før han gikk til Charlton og så videre til London-rival West Ham.

— Han fikk sjansen i dag, og som alle profesjonelle spillere så trenger man bare å snakke på banen. Og han snakket meget godt for seg i dag, sa manager Grant.

2-0: Jonathan Spector fullfører med stil for West Ham. (Foto: Digitalsport)

Cole x2

West Ham fortsatte å sjokkere United etter pause, og ti minutter etter hvilen kom nok et mål. Victor Obinna sto igjen for forarbeidet, da han fra venstre kant la inn foran mål. Der møtte Carlton Cole innlegget med hodet, og 3-0 var et faktum.

Cole fikk også sitt andre mål for kvelden da han ti minutter senere vendte vekk Jonny Evans og satte ballen bak Kuszczak fra kort hold. Ydmykelsen var et faktum for United, og Alex Ferguson kunne nok tenke seg å gjemme seg under sin røde topplue i snøværet på Boleyn Ground. United-manageren håper de mange unge spillerne kan lære av stortapet.

— Vi har alltid vært gode til det. Unge spillere har kommet seg gjennom slike perioder. For noen år tilbake tapte vi for Coventry, og de lærte en lekse den gang.

Avram Grant håper nok å ta med seg det sensasjonelle resultatet videre i sesongen.

- Det er veldig spesielt. Å prestere slik mot det beste laget i landet og score fire mål, hva mer kan jeg be om?, sa Avram Grant.

4-0: Carlton Cole setter den siste spikeren i kisten. (Foto: Digitalsport)

En tung kveld for Manchester United, og laget som vant ligacupen i både 2009 og 2010 er nå ute av turneringen.

Arsenal videre

I den andre kvartfinalen i kveld slo et reservepreget Arsenal Wigan Athletic 2-0 etter et selvmål av Antolín Alcaraz og scoring fra Nicklas Bendtner. Målene kom etter henholdsvis 42 og 67 minutter.

NB: De to siste kvartfinalene spilles onsdag kveld. Da er det klart for byoppgjør i Birmingham mellom City og Aston Villa, mens Roy Keanes Ipswich Town tar imot West Bromwich Albion hjemme på Portman Road.