Vikings generalprøve mot Start kommende søndag kan ikke spilles på Viking stadion, og flyttes til Nye Loen på Nærbø.

— Det er for kaldt om nettene ennå. Frosten slipper ikke, og vi kan ikke høyne temperaturen på undervarmen noe mer. Vi kunne fått vekk snøen, men det blir for stor risiko med tanke på vårsesongen, sier banemester Ivar Hognestad til Viking-FK.no.

- Hadde gresset holdt dersom det ble spilt kamp?

- Ja, det hadde det nok. Det er tørt og fint under snøen, dreneringen er kjempebra. Men når snøen forsvinner fra dekket og frosten fortsetter blir det verre. Nå må vi få på plass lysrigg der hvor solen ikke treffer gresset slik at banen blir klar til første seriekamp, sier han.

Det er også flere andre faktorer som spiller inn i valget om å flytte treningskampen.

— Alt vann til boder og toaletter på stadion slås av om vinteren, jeg er redd det fryser hvis vi slår det på igjen nå når det er så kaldt, sier driftssjef Gisle Oseberg.Hvis vinterværet fortsetter fram til seriestart (Viking spiller sin første hjemmekamp i 2. runde, 21. mars), vil det bli kamp, lover driftssjef Oseberg.

- Da må vi bruke mer ressurser. Vi vil ikke starte prosessen for tidlig, vannlekkasjer kan forekomme og da må vi ha folk på plass til å ordne opp. Det er en stor operasjon å sette i gang for å arrangere kamper her på stadion.

Statistikksenter Eliteserien: