chelsea pressekonferanse og trening Foto: Jens Petter Søraa

— Før gruppespillet trodde jeg ikke veldig mye på Rosenborg. Det var vel slik at Valencia var det antatt sterkeste laget, og RBK det svakeste. Siden den gang har Rosenborg overrasket stort, sier Avram Grant foran et samlet pressekorps.

Noen få minutter med Grant og reservekeeper Carlo Cudicini var alt pressen fikk under tirsdagens pressekonferanse på Lerkendal.

Og etter at Cudicini hadde sagt sine selvfølgeligheter - og ingen norske journalister rakk opp hånda for å stille spørmål, kom Jose Mourinhos etterfølger på podiet.

- Kjenner RBK godt

Og i løpet av seansen sa Grant at han tror skadde Didier Drogba blir klar i tide, og at laget må "varme ekstra godt opp" i vinter-Trøndelag onsdag kveld. Men han tro uansett på på en tøff kamp mot RBK.

— Jeg kjenner klubben godt, og så dem blant annet i mesterligakvalik mot Maccabi Haifa for noen år tilbake. De viste at de er gode på Stamford Bridge, og det blir ingen enkel oppgave for oss.

— Men i alle klubber jeg har trent, handler det ikke om ett poeng. Det handler om å vinne. Så også i morgen, sa Grant.

Koné en av 500

Klubbens påståtte interesse for RBK-spissen Yssouf Koné ble også tema under pressekonferansen. På dette svarte manageren fra Israel slik:

— I løpet av de siste månedene har jeg hørt at Chelsea skal være interessert i 487 spillere. Nå er det 488, sa han med et smil.

Deretter tok Grant på seg boblejakka, og gikk ut på en ikke så aller verst Lerkendal-matte, forholdene tatt i betraktning.

Der fikk han, og et samlet pressekorps, se Didier Drogba være med for fullt. I hvert fall de 15 minuttene økta var åpen for pressen.

Så gjenstår det å se om en av verdens i øyeblikket aller beste spisser blir klar til kampen onsdag kveld, klokken 20. 45.