BUDAPEST (Aftenposten.no): Larvik skal spille sitt første Final 4 – sluttspillkonseptet i Champions League som damene adopterte fra herrene i fjor. De fire beste lagene møtes en helg og spiller semifinaler, bronsekamp og finale.

– Jeg synes konseptet er kult, men det blir spennende å se hvor mange mennesker som kommer, sier Linn Jørum Sulland. Da EHF valgte Budapest som arrangørby, var det nok med tanke på at ungarske Györ skulle være et av de fire lagene i semifinalene. I stedet er det Larvik-Dinamo-Sinara og Buducnost-Vardar som møtes i EM-arenaen Papp László Sportaréna i ettermiddag.

Det som ikke blir så kult for Sulland, er at hun nok får samme rolle i Champions League-avslutningen som hun har hatt i Larvik. På grunn av Nora Mørks herjinger, blir Sulland sittende mest på benken.

– Jeg kommer inn når kampene er avgjort. Det er ikke holdbart for meg når jeg sikter med landslaget mot OL neste år. Jeg vil være en bærebjelke der jeg er, sier jenta som scoret ti i finalen da Norge tok OL-gull i London.

To verdensstjerner

Situasjonen med Mørk og Sulland er kinkig både for Sulland og Larvik. Får LHK en skade på Mørk, vil de ha Sulland å kaste inn. Derfor har den økonomisk hardt pressede klubben gitt henne et tilbud om å bli med videre, selv om stallen skal slankes fra 23 til 16–17 spillere. Men Sulland ønsker ikke å være innbytter med lite spilletid.

– Det siste vi kan garantere noen er spilletid, sier trener Ole Gustav Gjekstad om utsiktene neste sesong.

– Jeg ber ikke om noe garanti for spilletid. De beste skal spille, men man kan vurdere om man skal spille med de syv beste hele tiden. Jeg tror laget blir bedre når vi får mer bredde på det, sier Sulland, som ikke ønsker å si noe negativt om Larvik.

– Jeg synes det har vært kjempebra i Larvik, jeg har utviklet meg mye og jeg storkoser meg. Det er det beste stedet man kan være i Norge.

Hergeirsson krever spilletid

Thorir Hergeirsson har gitt Linn beskjed om at hun må ha spilletid i klubblaget for å bli med på landslaget, men han legger seg ikke bort i klubbvalget. Det overlater han til sin venstrehendte høyreback.

– Finnes det alternativer til Larvik i Norge?

– Ja, det gjør det.

– Men tilbud fra utlandet frister mer?

– Jeg kommenterer ikke noe mer om dette før vi er ferdig med Champions League. Nå skal det ha all fokus, presiserer Linn før vestfoldingene skal spille semifinale mot russiske Dinamo-Sinara klokken 14.15. ## Skal lage festweekend

På herresiden har Final 4 eksistert i seks år – og er blitt en kjempesuksess med 20.000 tilskuere Lanxess Arena i Köln. Sulland er spent på om suksessen kan overføres til jentesiden, men enda mer spent på det sportslige utfallet.

– Dinamo Sinara er et lag med gode bakspillere, god keeper og de er gode individuelt. Men det virker ikke som om de har så mye å bytte med.

I går var alle lagene samlet til pressemøter på Aquincum Hotel i Budapest. En halvtime på hvert lag. Vær så god, fyr løs.

– Det blir avgjørende å vinne duellene en mot en. Der er russerne tøffe, sier Gjekstad.

– Hvis Dinamo og Larvik begge spiller opp mot sitt beste?

– Da vinner vi, sier Ole Gustav Gjekstad og smiler. Han har fire kamper igjen av Larvik-tiden, to i Budapest og to i sluttspillfinalene hjemme.

Det samme har Linn Jørum Sulland?