Med oppvekst i Bærum har Buick vært mye på Øvrevoll i ung alder. Da han dro til England for å utvikle seg videre som tenåring, fikk han kjempesuksess.

— Vår drøm er at han skal komme til Øvrevoll på Norsk Derby, men foreløpig har han ikke hatt tid. Han er så travel, sier banens direktør Hans Petter Eriksen.

Det hadde nok vært moro å ha den verdensberømte komponisten og hans hest The Fugue der også - gjerne allerede søndag, da det er Norsk Derby. Men det er et lengre prosjekt å få i boks. Buick, som på fartsmaskinen, ei hoppe, seiret i alle fall i Yorkshire Oaks. Og han ser ikke bort fra en gjesteopptreden på Øvrevoll en gang i karrieren.

Fargerike jockeyer

Nå ja, så kommer ikke Lloyd webber. Erstatningen er ikke imidlertid ikke dårlig den heller, ABBA-legenden Benny Andersson, som stiller med to hester.

Begge de to komponistene har galopphester som sin interesse ved siden av musikken, men Lloyd Webber er i førersetet når det gjelder inntjening på de firbente.

  • Les også:

Førstepremien denne gangen var ganske gigantisk — nesten to millioner kroner.

Eieren, som i følge magasinet Forbes er god for over fem milliarder kroner, trenger ikke disse pengene for å komme rundt. I galoppsporten er æren like viktig som penger. Torsdagens seier over 2400 meter bekreftet The Fugues rykte som Englands beste hoppe over distanse.

Williams beste?

Hos Johns Gosdens i Clarehavens i Newmarket holder 175 hester hus og stall. Her er William Buick førstejockey - og The Fugue noe som ligner førstedame.

William Buick har i intervjuer sagt at hesten kan bli førstedamen, og han får trolig rett.

På Øvrevoll, der pappa Walter Buick holdt til som trener i mange år, før han flyttet til England, er man stolt over at sønnen er kommet så langt. Det viser bare at i denne idretten er det alle muligheter for den som har talent og vil.

I Norsk Derby søndag er det jockeyer fra mange land som skal i aksjon. De to hestene som ABBA-legenden har skal en brasilianer og en italiener ha ansvaret for. Den beste, norske jockeyen - Espen Ski - skal i aksjon i storløpet, og han gleder seg. Men i nærheten av William Buick storhet og merittliste er han ikke.

Buick er en sjeldenhet sett med norske øyne.