Hødd 4-0 Åsane

Hvis resultatene gikk Hødds vei i dag, kunne laget fra Ulsteinvik ta over serieledelsen i kveld. Etter 14 minutter var det svært nær en scoring for hjemmelaget på et frispark fra Eirik Ulland Andersen. Kantspilleren banket ballen stolpen og ned i feltet, men Åsane fikk klarert den ut.

Fredrik Aursnes scoret ett av målene i Hødds storseier (Arkivfoto) Foto: Vebjørn Bjørkås

Men sju minutter senere kunne hjemmelaget juble for 1-0. Alene med keeper gjør Ulland Andersen ingen feil etter pasning fra Michael Karlsen. Hødd fortsatte å dominere kampen i perioden etter scoringen, og etter 28 minutter fikk hjemmelaget uttelling igjen. Ulland Andersen fikk en nydelig ball av Fredrik Aursnes i bakrommet, men den første avslutningen alene mot keeper ble reddet. Samme mann tok returen og banket inn 2-0. ## Totalt overlegne

Det skulle ikke gå mer en fem minutter før det sto 3-0 på Høddvoll. Denne gangen var det Ole Amund Sveen som banket ballen i mål fra 18-19 meter bak en sjanseløs keeper. Hødd var totalt overlegne før pause på fotballens nasjonaldag og ledet helt fortjent med tre mål.

Det var Åsane som fikk den første store sjansen etter pause. Nesten er kvarter ut i andre omgang kom en Åsane-spiller alene mot keeper, som reddet og returen fikk Hødd-forsvaret banket unna. Selv om Hødd hadde ballen mest utover omgangen, klarte de ikke å skape like mye som før pause. Men 20 minutter ut i omgangen headet Jesper Törnqvist en corner rett i mål til 4-0. ## Fortsatt på direkte opprykk

Foran 2034 tilskuere spilte Hødd en god kamp mot Åsane, spesielt i første omgang med tre scoringer. Det som skjedde i andre omgang var det et mer varierende preg over, men mot slutten av kampen kom hjemmelaget til flere nestensjanser. Kveldens 4-0-seier gjør at Hødd fortsatt ligger på andreplass og direkte opprykk. Avstanden opp til serieleder Sogndal er på to poeng.