STABÆK-ROSENBORG 2-3

Rosenborg vant over 3-2 over Stabæk mandag kveld og befestet dermed serieledelsen.

Rosenborg kom skevt ut på Nadderud Stadion.

Stabæk ledet 2-0 allerede etter et kvarter, men like før pause snudde kampen Rosenborgs retning igjen.

Det hele startet etter 39 minutter, da dommer Svein Oddvar Moen dømte straffe til gjestene.

Ballen var nær hånden til Stabæk-forsvarer Daniel Granli, men unggutten hadde veldig kort tid på å reagere. Derfor skapte avgjørelsen sterke reaksjoner på sosiale medier.

— Straffe? Herregud. Gavepakke til RBK, skriver fotballekspert Morten Langli på sin Twitter-konto.

— Hadde nok vært passe sur om vi fikk en slik straffe mot oss. Billig, skriver tidligere talsmann for Rosenborgs supporterklubb Kjernen Kenneth Kjelsnes på sin Twitter-konto.

— Ikke straffe, selvsagt, skriver VGs fotballekspert Knut Espen Svegaarden.

— Herregud, så håpløs straffe, skriver CMore-ekspert Joacim Jonsson.

Også tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen i CMore-studio var klar på at Moen aldri burde blåst straffe.

Det hører med til historien at serieleder Rosenborg dominerte banespillet i Bærum.

Etter at Pål André Helland scoret på straffen, utlignet Alexander Søderlund til 2-2 før pause. Samme Søderlund avgjorde kampen etter et pent angrep i andre omgang.

Straffesituasjonen var langt fra den eneste vanskelige avgjørelsen for dommer Moen mandag. Et kvarter før slutt ble Pål André Helland utvist etter å ha fått sitt andre gule kort for filming.