Statistikksenter Eliteserien:

– Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang.

Sten Grytebust er mer enn klar til å ta opp arven etter Lindegaard. Og vil gjøre som dansken, gå veien fra AaFK til A-landslaget.

Grytebust, som hittil står med en eliteseriekamp for AaFK, ble sittende på benken hele årets sesong. Men med salget av Lindegaard kan det være duket for spilletid. Mye spilletid.

– Nå kan det åpne seg en mulighet for meg, og det ser jeg veldig fram til. Det er lenge siden jeg har gledet meg til slik til seriestart som jeg gjør akkurat nå. Jeg kan knapt vente med å komme i gang , sier 21-åringen.

(Artikkelen fortsetter)

Sten Grytebust tar steget opp som førstekeeper etter at Anders Lindegaard ble solgt til Manchester United.(Foto: Nils Harald Ånstad)

Tar utfordringen

AaFKs trenerteam har vært klar på at det er Sten som blir klubbens førstekeeper, når Anders reiser. Og i helgen ble det altså klart at han forsvinner.

– Det blir i så fall en tillitserklæring om jeg blir førstekeeper. Og det er en tillit jeg skal vise meg verdig. Jeg føler at jeg er klar for å spille i eliteserien nå, sier Grytebust.

Tror Sten vil bli bedre

Anders Lindegaard tror han er mer enn klar for nivået.

– Sten er en fremragende keeper allerede. Ingen trenger å være bekymret for at han ikke skal kunne gå rett inn og prestere på høyt nivå, sier Lindegaard. Han mener Sten er en god allroundkeeper og tror Grytebust vil vokse seg stor på tillit framover.

– Jeg er overbevist om at han blir norsk landslagskeeper en gang, sier Lindegaard.

Vil bli landslagskeeper

Slikt er musikk i ørene til ambisiøse Grytebust.

– Det er veldig artig å høre at han har sagt det. Og det stemmer helt overens med mine egne ambisjoner. Målsettingen er å spille på landslaget en dag , avslører Grytebust.

Som kom fra Ellingsøy til AaFKs juniorstall for fem år siden. Han var junior i to år, før han ble hentet opp i A-stallen til AaFK. På tre sesongen har det altså bare blitt en eliteseriekamp — borte mot Molde i august 2009. Grytebust var god i sin debutkamp i eliteserien og reddet AaFK fra et større nederlag enn 3-1. Nå kan det vente helt andre utfordringer, enn det å komme inn og gjøre det bra i en enkeltkamp.

– Nå kan du komme i en situasjon der du må prestere på høyt nivå i flere kamper?

– Selvfølgelig. Og jeg mener selv jeg har alle forutsetninger for å gjøre det bra.

Har lært mye av Anders

Han sier selv han har lært mye av sin nåværende rival, Anders Lindegaard.

– Jeg har lært mye både i forhold til det keepertekniske og det å ha rett innstilling. Og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg og Anders har mange likheter, men vi er også ulike som keepere.

– På hvilken måte?

– Blant annet har vi det samme vinnerinstinktet, jeg hater også å tape og kan bli sint om jeg slipper inn mål på trening. Først og fremst fordi du da må tåle kommentarene til Kjetil (Rekdal). Det hater jeg!

– Er det noe du er bedre enn Anders Lindegaard på som keeper?

– Ja. Men hva det er forteller jeg ikke til deg. Det holder jeg hemmelig, sier en offensiv Sten Grytebust.