Sjakhtar Donetsk vant 7-0 borte mot BATE Borisov i en mesterligakamp som inneholdt flere rekorder og kun brasilianske målscorere.

I mesterligaens gruppe H lå det ukrainske laget ett poeng bak hviterusserne før tirsdagens oppgjør. Slik så det ikke ut de første 45 minuttene på Borisov Arena.

Alex Teixeira ga gjestene ledelsen før Luiz Adriano og Douglas Costa scoret hver sitt mål. Deretter handlet alt om Adriano. Med tre scoringer på under ti minutter sørget han for 6-0-ledelse til pause.

Ifølge Infostrada er både Adrianos fire scoringer og 6-0-ledelse før sidebyttet mesterligarekorder.

Like etter pause ble det gjort fem bytter. Vertene gjorde to, mens Sjakhtar-manager Mircea Lucescu tydeligvis ønsket å spare spillere og gjorde tre bytter.

Det preget naturligvis kampen som til slutt endte 0-7 etter nok en scoring av Adriano. Dermed er han og Lionel Messi de eneste spillerne som har scoret fem mål i en mesterligakamp.

Gruppens andre kamp mellom Porto og Athletic Bilbao ble en langt jevnere affære som hjemmelaget Porto vant 2-1. Héctor Herrera sendte gruppelederen i ledelsen, men Guillerma skapte balanse i regnskapet like før timen var spilt. Kvarteret før slutt var innbytter Ricardo Quaresma frampå og sikret tre poeng for vertene.

Med 2-1-seieren topper fremdeles Porto gruppe H foran Sjakhtar Donetsk. Athletic Bilbao er foreløpig tabelljumbo. (©NTB)