I kampen mot Sarpsborg, som var hans hittil siste Brann-kamp, brast det aldri så lite for Vindheim. Han tabbet seg ut i posisjonsspillet, gjorde mange enkle feil og fremsto som redd. På toppen av alt fikk han karakteren 1 på BT-børsen.

Siden har Birkir Sævarsson overtatt posisjonen hans på høyresiden, og islendingen har gjort det fremragende. Men landslagsbacken fra lavaklumpen i vest er suspendert til kampen mot Haugesund. Erstatteren heter etter alt å dømme Andreas Vindheim.

— Jeg gleder meg enormt. Birkir har jo herjet på siden der mens jeg har vært ute i noen kamper. Det har gjort at jeg har fått litt avstand til alt presset. Nå er jeg klar igjen, sier Vindheim.

- Det har gått fort

Backen har vært sesongens store positive overraskelse i Brann. Han konkurrerte ut nettopp Sævarsson realtivt tidlig og har vist friskt backspill. Men som med jevnaldrende Kasper Skaanes og Jonas Grønner har han erfart at det er vanskelig å levere stabilt i eliteserien.

— Jeg skal ikke legge skjul på det, at jeg har kjent på presset. Samtidig er det naturlig å ha en formdupp i løpet av en lang sesong.

- Føler du at formsvikten har vært av fysisk karakter?

— Nei. Kroppen er lett og fin, så det har nok vært mer andre ting. Det har gått fort i år, erkjenner 19-åringen.

Han var selv ikke fornøyd med det han leverte i hjemmekampen mot Sarpsborg.

— Det var den svakeste kampen jeg har spilt i år, jeg må jo se meg selv i speilet og innrømme det. Men det var ikke en 1'er-kamp, heller ikke en kamp som fortjente en femmer på børsen. Det var ikke godt nok, jeg er ikke fornøyd med den.

— Toppspiller på gang

Skaanes og Grønner har begge hatt sine perioder utenfor startelleveren hvor de har kunnet fordøye det som har skjedd. Begge har tilsynelatende hatt utbytte av hvilen - Grønner og Skaanes var begge blant Branns beste i Sogndal-kampen.Vindheim ser for seg at han kan få en lignende effekt:

— Jeg nyter å spille fotball og jeg har klart å nyte deler av denne sesongen, også. Jeg er klar over at vi er i en farlig situasjon, men det er slike kamper som denne vi drømmer om. Fullsatte tribuner, viktige kamper... Vi skal avgjøre selv, jeg tror ikke vi skal gjøre oss avhengige av Tomasz Sokolowski og Stabæk, he-he.

Rikard Norling beskriver eleven med følgende ord:

— Han har en veldig sterk taktisk evne, i det defensive posisjonsspillet er han blant de sterkeste av alle. Han er veldig følsom og har bra forståelse. Taktiske spillere er aktive, ikke reaktive. Det er også Andreas. I tillegg er han veldig offensivt anlagt, hvilket er en balanse som kreves av en riktig god moderne back. Det er en toppspiller på gang, konkluderer Norling.

- Hva må til for at han skal ta det siste steget?

— Han trenger komme inn i hverdagen, prestere over 30 kamper. Å komme opp dit er kanskje det vanskeligste steget for unge talenter. Men han fortsetter å utvikle seg, nå ser han bra ut på trening, mener treneren.