— Vi har styremøte tirsdag. Da skal vi diskutere om vi skal gå til erstatningssøksmål. Saken har utvilsomt vært skadelig både økonomisk og for omdømme t, sier styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball på telefon fra London. Der er han på et ledermøte som heter noe så treffende som «Leaders in football».

— Vi hadde tro på at påtalemyndighetene ikke ville anke, og vi føler selvfølgelig en stor lettelse. Det er en glad gjeng i Stabæk nå, og det blir nok kake på brakka på Nadderud.

— Det har vært tøffe tider, men kulturen i Stabæk har brakt oss gjennom dette. Det er en klubb hvor man er vant til å ta vare på hverandre. Tidligere var det noe jeg bare hadde hørt om. Nå har jeg merket det, sier Moe, som kom inn som styreleder tidligere i år.

Må jobbe for sponsorer

Moe har ikke tro på at sponsorene kommer løpende selv om overgangssaken nå er avsluttet.

— Det er selvfølgelig en fordel for oss at den er ute av verden, men vi må vise sponsorene at det er fint å være hos oss og at vi gir noe tilbake.

- Er dere klare for et opprykk til eliteserien?

— Vi jobber ut fra to scenarier; at vi rykker opp – og at vi blir værende i 1. divisjon. Men jeg tror ikke det er avgjørende for sponsorene. Vi må ha et mer langsiktig perspektiv enn at et eventuelt opprykk skal avgjøre alt. Det er som på supportersiden: Vi kan ikke ha folk som bare er der i medvind.

- Hva tror du styret vil beslutte om et eventuelt erstatningssøksmål?

— Det vil jeg ikke forskuttere. Dette skal et samlet styre diskutere.