Av Ingvild Tennfjord og Knut Egil Vang

Det er korøvelse i menigheten Salem. 180 sangere folder hendene og innleder øvelsen med bønn. Der er Brann inklu-dert. Og særlig midtstopper Knut Walde som synger bass i koret.

— Kjære Gud. I morgen skal Knut spille kamp. Vi ber om at de skal gjøre sitt beste. Men du er god og stor, så vi håper det går bra, ber dirigenten. Antakelig var Brann inkludert i aftenbønnen til halve Bergen i går kveld. Nå er det på tide å hente frem hver flik av barnetro og overbevisning. I dag er dommedag. Det er på tide å involvere høyere makter.

- Ikke så gøy å be lenger

— Stemningen er anspent, bekrefter Jan Erik Angeltveit.

— Brann bør ha en sjanse, men det ser ikke lovende ut.

Han er en av de mest ihuga supporterne. Han har ikke mistet håpet. Anne Kjersti Tveiten er derimot begynt å tvile.

— Jeg ba mye for Brann før, men ikke nå. Det er ikke så gøy når det ikke går så bra.

Sammen med kameraten og tenor Torbjørn Langeland er de enige at det blir feil å be om seier for Brann.

— Det blir litt feil å be om at Brann skal vinne. Men at de skal gjøre sitt beste - det kan vi be om. Og at Vegard Landro får et innhopp på høyre kant eller på backplass, sier Langeland.

Stiller på Store stå

Koret stilte mannsterk opp på Knut Walde sin første kamp for Brann. I morgen planlegger de å gjøre det samme. Men da blir det med Brann-sanger, og ikke salmer, selv om det nok kunne hjulpet

— Vi har mange bergensere i koret. Noen av dem har et ganske voldsomt forhold til Brann. Derfor har det vært naturlig å be for laget. Men det er ikke fast hver uke, sier dirigent Ulstein.

Selv har han holdt koken i mange måneder.

— Jeg har bedt hele året, men jeg håper Han setter inn støtet i morgen. Gud er allmektig, så vi klarer dette, sier dirigent Dag Inge Ulstein.