Det er knyttet enorme forventninger til søndagens kamp mellom Brann og Sogndal i Bergen. Dersom Brann vinner, vil bergenserne innta kvalikplassen med én kamp igjen å spille. Dersom Sogndal vinner, er Brann klare for første divisjon, og Sogndal sikret kvalikplassen.

Tore André Flo i aksjon for Sogndal i en Eliteserie-kamp mot Lillestrøm i 2012. Foto: NTB SCANPIX

Spenningen blir ikke mindre av den relativt beskjedne geografiske avstanden mellom lagene, og alle koblingene dette medfører. Landslagslegenden Tore André Flo er blant spillerne som har spilt i begge klubber.Den tidligere Chelsea-stjernen håper Brann, klubben han spilte for fra 1996 til 1997, rykker ned.

— Jeg vil helst ikke at noen av disse klubbene skal rykke ned. Dette er to klubber jeg liker godt, men jeg vet at minst en av de må ned slik som sesongen har vært. Og da håper jeg helst at det er Sogndal som unngår nedrykk, sier Flo til firda.no.

- Ille hvis Brann rykker ned

Den høyreiste stryningen gjorde seg svært upopulær med Brann-fansen i 1997, fordi klubben ikke satt igjen med en overgangssum etter salget til Chelsea. Den engelske klubben måtte ikke betale fordi Flos kontrakt hadde gått ut, og mange Brann-supportere mente dette var et bevisst trekk fra Flo.

Brann-supportere har ved flere anledninger uttrykt sin misnøye mot Flo, blant annet da han spilte på Brann-stadion som Vålerenga-spiller i 2005. Flo understreker imidlertid at Brann står hans hjerte nær.

— Med tanke på kampen søndag kveld, så tenker jeg på de mange opplevelsene jeg hadde i Bergen i 1996 og 1997. Det er klart at med den sterke posisjonen fotballen har i denne byen, så vil det være veldig ille hvis klubben må ned i 1. divisjon, sier Flo.

Måltyven spilte for Sogndal tidligere i karrieren, før han meldte overgang til Tromsø i 1994. I tillegg spilte han for Sogndal mellom 2011 og 2012. Flo jobber for øyeblikket som trener for Chelseas ungdomsavdeling, i tillegg til at han fullfører trenerutdanningen sin.