CRYSTAL PALACE — WEST HAM 0-1

Manuel Lanzini ble helten for gjestene, som måtte avslutte med ti mann.

— Disse tre poengene betyr utrolig mye for alle i denne klubben. I kveld viste vi hvor mye det betydde for oss å få en seier, sier West Ham-kaptein Mark Noble ifølge BBC.

— Vi burde ha tatt minst ett poeng, men slike ting skjer i løpet av en sesong. Jeg trodde Christian Benteke skulle score på straffesparket vi fikk. Det hadde betydd mye for oss å få en utligning på det tidspunktet, sier Palace-manager Alan Pardew.

Matchvinnerscoringen kom 19 minutter ut i kampen. Aaron Cresswell og Dimitri Payet kombinerte fint på West Hams venstreside, før Cresswell vartet opp med et fint innlegg til Lanzini. 23-åringen gjorde ingen feil alene mot Palace-keeper Steve Mandanda.

Endelig seier

Nevnte Cresswell sørget for ekstra spenning det siste kvarteret. West Ham-backen pådro seg to gule kort, det første for filming, på under et minutts spill. Likevel holdt bortelaget unna, men Palace presset gjestene på tampen. West Ham-keeper Adrián hadde en svært viktig redning på en heading fra Connor Wickham to minutter på overtid.

Lørdagens trepoenger var svært kjærkommen for West Ham. Laget hadde ikke vunnet en seriekamp siden 1-0-seieren mot Joshua Kings Bournemouth i 2. serierunde.

Bilic og co. har nå bykset opp til en 15.-plass i Premier League, men er fortsatt i bunnstriden. Det er kun ett poeng ned til Stoke (6 poeng) på nedrykksplass. Crystal Palace har 11 poeng så langt.

West Ham har en alle tiders mulighet til å bygge videre på trepoengeren. I neste serierunde kommer nemlig tabelljumbo Sunderland på besøk, og David Moyes' mannskap har slitt voldsomt så langt. Crystal Palace gjester Leicester i neste serierunde.

Benteke-bom

Begge lag hadde flere gode muligheter i det som ble en regntung affære i London lørdag. Christian Benteke fikk hjemmelagets største sjanse like før pause, men den belgiske kraftspissen satte et straffespark svakt utenfor målet til West Hams burvokter.

Like etter straffemissen headet Benteke ballen i stolpen og ut etter innlegg fra høyre. 25-åringen hadde ikke dagen for vertene.

West Ham kunne ha doblet sin ledelse etter 55 minutters spill, men Dimitri Payets avslutning ble flott avverget av Mandanda i Palace-buret. 20 minutter etter var West Ham igjen nære, men Pedro Obiangs forsøk smalt i stolpen.

Håvard Nordtveit kom på banen helt mot slutten av oppgjøret på Selhurst Park. Nordmannen, som i det siste har vært ute med en liten skade, fikk de siste to-tre minuttene for gjestene. (©NTB)