Erik Fuglestad er nedtrykt over at han neppe får spille fotball før til sommeren. Her sammen med Vikings nye lege, Ottar Bjerkeset. (Foto: Pål Christensen)

Gårsdagen skulle egentlig ha vært Erik Fuglestads første i fullt driv etter en skade— og sykdomspreget høst. Lei må 30-åringen bare konstatere at også våren kommer til å handle om å bli frisk.

Som før, sukk

— Situasjonen min er ikke endret siden vi tok fri i november. Det blir som jeg har sagt til det kjedsommelige: Jeg må bruke tid, sier han til Aftenbladet.

Klokken ti var han på plass på Viking stadion for å høre trener Roy Hodgsons planer for sesongforberedelsene, men fotballspill blir det foreløpig ikke.

— Jeg kan trimme. Jogge litt, men ikke spille fotball. Da blir belastningen for stor. Jeg tåler ikke for mye, forklarer han.

Vikings nye lege, Ottar Bjerkeset, bekrefter tilstanden til midtbanespilleren.

— Fuglestad er neppe tilbake for fullt før om tidligst om et halvt år. Vi kommer til å evaluere ham hver tredje måned, sier Bjerkeset.

Blir frisk før eller siden

Han sliter med en nyrebetennelse som legene ikke får has på. Medisiner må han fortsatt ta.

— Kan det gå så galt at du aldri kommer tilbake?

— I utgangspunktet er dette noe jeg vil bli kvitt, men ingen kan garantere noen ting.

— Han blir nok kvitt betennelsen, men som aktiv toppidrettsutøver er det selvfølgelig veldig kjedelig for ham, dette.

Også 2003-sesongen gikk ad undas for Erik Fuglestad. En korsbåndskade sørget for det, men i fjor sommer var han virkelig i ferd med å vise seg som den sentrale nøkkelspilleren han kan være.

— Visst var jeg i ferd med å finne formen. Men nå er det bare trist. Klart dette går inn på meg.

Også trener Roy Hodgson føler med Fuglestad.

- Må sørge for å bli frisk

— Det ser ikke bra. Vi håpet at han skulle være klar, men det blir han altså ikke. Han kommer til å være nyttig for meg i treningsarbeidet - som en slags assistent, men det er ikke det han ønsker å være, naturlig nok. Han er temmelig nedtrykt, sier Hodgson.

Flere framhever viktigheten av at både Bjarte Lunde Aarsheim og Erik Fuglestad klarer å løfte seg til gamle høyder i år.

— Dessverre handler det for meg akkurat nå bare om å bli frisk. Bare frisk.