Hele åtte nordmenn var på banen da Åge Hareides Malmö slo Hammarby 1-0 foran et rekordstort publikum i Allsvenskan søndag.

Sjelden har så mange nordmenn vært i aksjon i samme kamp i en utenlandsk liga. Lars Sætra, Mats Solheim, Fredrik Torsteinbø og Jan Gunnar Solli var alle i Hammarbys startoppstilling, mens Lars Fuhre kom inn som innbytter etter pause.

Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem startet begge kampen for Malmö, mens Andreas Vindheim fikk 29 minutter som innbytter.

Bengtsson målscorer

Kampens eneste mål sto gjestenes Rasmus Bengtsson for da han nikket inn et hjørnespark snaut kvarteret ut i annen omgang. Bengtsson vikarierte som Malmö-kaptein i suspenderte Markus Rosenbergs fravær.

Åge Hareide kunne glise for tre poeng. Foto: REUTERS

Rammen rundt oppgjøret i Stockholm var for øvrig den aller beste. Foran kampen reklamerte Hammarby med at minimum 30.385 tilskuere måtte til for å slå Örgrytes 56 år gamle rekord hva gjelder publikumssnitt i Allsvenskan.Da kampen var i gang, hadde 30.627 tilskuere funnet sin plass på tribunene. Dermed kan Stockholm-klubben smykke seg med ny rekord.

Kjemper for Europa

Til tross for at Åge Hareides Malmö for lengst er ute av kampen om ligagullet, var ikke søndagens kamp betydningsløs. Med seier ville Skåne-klubben sette press på Elfsborg i kampen om fjerdeplassen på tabellen. Den kan komme til å gi europaligaspill neste høst, forutsatt at lag nummer to eller tre på tabellen vinner cupfinalen.

Nærmest scoring for hjemmelaget søndag var Lars Fuhre. Han traff tverrliggeren og hadde ikke centimeterne på sin side.

Halvt norske Lars Christian Krogh Gerson spilte hele kampen da hans GIF Sundsvall slo Helsingborg 2-1 på hjemmebane søndag. (©NTB)