I fjor slo den gang 17 år gamle Valon Berisha for alvor gjennom i norsk fotball, og suseren hans mot Lillestrøm på Åråsen ble kåret til årets mål av 100% Fotballs lesere, nettsamarbeidet mellom regionsavisene og Aftenposten.

Før årets sesong var lillebror Veton så vidt innom A-laget.

Målet er å få noen innhopp , sa han i mars.

Første scoring

Totalt har han vært involvert i sju eliteseriekamper i år – tre av dem fra start. Mot Aalesund søndag kveld scoret han sitt første seriemål, som ble kampens eneste. Dermed sikret han Viking tre etterlengtede poeng og sendte samtidig laget på trygg grunn.

Det var deilig å score det første målet og en lettelse , sier Berisha, som mener han har hatt mange muligheter til å score i tidligere kamper.

— Jeg har ventet på dette lenge nå. Det var også bra å bli matchvinner – disse tre poengene hjelper på.

- Forventer du flere kamper fra start nå?

Nei, jeg må bare gjøre så godt jeg kan , sier Berisha, som fikk en stor mulighet til å doble ledelsen bare minutter etter scoringen.

— Jeg fikk ikke vendt opp skikkelig der, forklarer Viking-fansens nye helt.

Statistikksenter Eliteserien:

Storfornøyd Hareide

Viking-trener Åge Hareide er storfornøyd med sin unge matchvinner og sammenligner han med Emilio Butragueño, Real Madrids tidligere storscorer med kallenavnet Gribben.

Dette var kjempeartig for gutten. Han kommer alltid til sjanser , sier Hareide.

Viking spilte ingen stor kamp mot Aalesund, og hadde absolutt marginene på sin side. Mot slutten av kampen hadde Aalesund en avslutning i krysstanga. I tillegg hadde Rune Almenning Jarstein flere gode redninger.

Neste helg venter Brann i Bergen.

Vi må heve oss kraftig mot Brann. Jeg synes vi bedret oss i andre omgang mot Aalesund. Det var veldig viktig med tre poeng i dag , sier sunnmøringen.