ODD — SANDNES ULF 3-0

SKIEN: Rødt kort og straffe imot reduserte Sandnes Ulf til et enkelt bytte for poengsugne Odd. Etterpå var trener Dag-Eilev Fagermo en lettet mann.

— Dette var en livsviktig seier for oss. Vi kunne bare ikke tape denne kampen slik som tabellsituasjonen er. Jeg er veldig fornøyd med det guttene presterer i dag og selvsagt er jeg også lettet, sier Fagermo.

Odd tok kommandoen direkte og skapte et par lovende overtall allerede i løpet av de første par minuttene, men noen virkelige prøver ble ikke Sandnes Ulfs keeper Sean Mc Dermott satt på.

Etter 7 minutter var det isteden bortelaget som kontret seg til kampens første målsjanse, men fra god posisjon blåste Fredrik Torsteinsbø ballen over.

To minutter senere fikk Herolind Shala sjansen fra 14 meter etter et innlegg, men også denne gangen gikk avslutningen over.

I det 20. minutt kom kampens første, store sjanse for Odd. Et presist innlegg fra venstreback Emil Jonassen landet på hodet til Frode Johnsen, men headingen hans gikk like utenfor.

Så, etter 23 minutter, eksploderte det i Skien:

Etter å ha gjort en fantastisk defensiv jobb, banket Fredrik Semb en lang klarering inn i bakrommet i retning Adem Güven. Güven satte fart mot mål, men akkurat idet han passerte sekstenmeterstreken med ballen, ble han lagt i bakken av en litt uheldig Milos Mihajlov. Dommer Trygve Kjensli nølte ikke og pekte direkte på straffemerket og dro frem det røde kortet.

Morten Fevang stilte seg opp og sendte ballen rett i armene på Sean McDermott, men hadde marginene på sin side og kunne sette returen i det andre hjørnet. 1-0 til Odd!

(saken fortsetter)

SETTER INN RETUREN: Morten Fevang åpner showet på Skagerak Arena. Foto: NTB scanpix

— Det ble selvsagt lettere mot ti mann, men når vi skaper så mye som vi gjør så mener jeg at vi beviser at vi er det beste laget uansett, sier Fagermo.

Noen minutter senere gikk Fredrik Semb i bakken etter en duell med Tommy Høiland. Semb ble liggende, og reprisen viste at Høiland trolig var oppe med en liten albue. Semb blødde i hvert fall ganske kraftig fra kinnet og måtte i garderoben for å sy. Temperaturen var nå i ferd med å bli ganske høy på Skagerak arena.

Etter en halvtimes spill landet et innlegg fra Fredrik Torsteinsbø på Odds tverrligger, men André Hansen hadde nok tatt ballen hvis den hadde gått innenfor stengene.

I det 41. minutt var Odd svært nære å øke til 2-0, men Sean McDermott reddet Håvard Storbæks avslutning fra kort hold glimrende.

Etter pause tok Odd kommandoen fra start av og i det 53. minutt knuste Frode Johnsen Sean McDermott i en duell etter en corner. Johnsen traff derimot ikke mål.

Etter 56 minutter doblet Odd ledelsen etter en lekkerbisken fra Håvard Storbæk:

På vei mot dødlinja valgte Niklas Gunnarsson å avbryte bevegelsen for å spille Håvard Storbæk som hadde tatt ut dybde ute i feltet. På første touch forsøkte Storbæk å finne det lengste krysset, og selv om skuddet langt ifra var hardt, skrudde ballen elegant inn i det lengste hjørnet. Uten å imponere hadde Odd økt ledelsen til 2-0. Nå så det mørkt ut for Sandnes Ulf.

— En glimrende scoring der vi fremstår sånn som vi ønsker, med vending av spillet, høyt tempo og en glimrende avslutning av Håvard Storbæk, skryter Fagermo.

I det 65. minutt skulle vondt bli til verre for gjestene.

En innoverskrudd corner fra Herolind Shala skrudde helt inn mot mållinja og den store klyngen med spillere som hadde samlet seg der. Noen voldsomme dueller fikk lov til å passere av dommer Kjensli og bakerst i klynga steg Niklas Gunnarsson til værs og kjempet ballen over streken med skuldre. 3-0, og kampen var kjørt!

Noen minutter seinere limte Jone Samuelsen en avslutning helt oppe i vinkelen, men Sean McDermott strakk seg glimrende og slo ballen til corner.

— Det var deilig at vi scoret tre mål i dag siden vi har slitt veldig med uttellingen hittil i sesongen. Egentlig burde vi scoret flere, men tre mål gjør uansett godt for målforskjellen vår. Defensivt er vi jo tross alt ganske bra, sier Fagermo.

Nevnte McDermott sto jevnt over en meget god kamp for Sandnes Ulf, men etter 76 minutter holdt han på å dumme seg ut ordentlig da Elbasan Rashani sendte i vei et skudd fra 25 meter som gikk rett på keeper. McDermott forsøkte å ta imot ballen i fast grep, men hadde såpe på hanskene slik at ballen fortsatte rett over panneluggen hans og landet kontant og barmhjertig på nettaket.

En gedigen dobbeltsjanse mot slutten hadde normalt endt med en fjerde scoring for hjemmelaget, men Snorre Krogsgård traff bare innsiden av stolpen før Elbasan Rashani satte returen rett på Edier Frejd på streken.

Alt i alt en fortjent og klar seier til Odd på en dag da det meste gikk rett vei for hjemmelaget.

— Jeg håper denne seieren gir oss viktig selvtillit som vi kan ta med oss i fortsettelsen. Nå venter en viktig cupkamp til onsdag først (mot Sandefjord), deretter skal spillerne lade opp til høstsesongen. Da har vi forhåpentligvis både Steffen Hagen og Lars Kristian Eriksen helt friske igjen også, så vi er positive selv om vi fremdeles ser på resten av sesongen som et kappløp mot nedrykk, sier Fagermo.