Alexander Søderlund sto over Saint-Étiennes siste treningskamp i Sveits. Grunnen var at den norske landslagsspissen overnattet på sykehus etter å ha fått nyrestein.

— Jeg lå på rom med Ole (Selnæs) også våknet jeg med magesmerter. Han skjønte ingenting, men vi ringte lege som sjekket meg. Han sendte meg på sykehus der jeg lå til observasjon noen timer, bare så de skulle ha kontroll, forklarer 28-åringen.

— Sånn er det. Man må bare riste det av seg, sier han til NTB.

Med en utskrevet Søderlund på tribunen gikk Saint-Étienne på en smell i deres siste treningskamp i Sveits lørdag. Lausanne vant hele 4-1. — Det var helt forferdelig å se på. Av og til er det noen kamper man er glad for å ikke spille, og dette var en av dem. Det var fryktelig dårlig, oppsummerer den tidligere Rosenborg-spilleren, som fikk se sin norske lagkamerat Ole Selnæs få 46 minutter for Ligue 1-laget.

Sikter på fast plass

— Vi prøvde litt forskjellige taktikker og innganger, så det slo litt ut. Men nå er det kamp til uka, så da er jeg med, påpeker landslagsspissen, som med sitt franske lag er trukket mot greske AEK Athen i europaligaens tredje kvalifiseringsrunde.

En skade i akillesen førte til at Søderlund avsluttet sesongen i Saint-Étienne i mai. Først den siste uken har Haugesund-gutten vært tilbake i full trening.

— Jeg brukte noen uker av oppkjøringen på å bli kvitt den, så jeg skulle helst vært med på alt, men jeg bruker bare litt lengre tid enn de andre på å komme i form. Det er bare å kjøre på, mener Søderlund.

Ny midtbanespiller

— Jeg vet at når jeg er skadefri og får trent godt pleier jeg å gjøre det bra, så målet for sesongen er å spille meg til fast plass, legger han til.

Søderlund dro fra Rosenborg til franske Saint-Étienne i fjor sommer, og scoret to mål på ti kamper i Ligue 1 for laget som til slutt ble nummer seks på tabellen.

— Vi har fått inn en midtbanespiller som går rett inn på laget (Bryan Dabo fra Montpellier), så har noen gått ut, men vi er i hvert fall ikke noe dårligere enn i fjor. Jeg må bare prøve å bidra som best jeg kan.

(©NTB)